Kawasaki ZX-10R Forum banner
1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hi Ive just got the 2016 Winter Edition 10R a few days ago just came across a problem with the steering damper.
the issue being while i was riding the ESD switch which has the motor simple came off and I don't have any idea why later when i noticed I pluged it back in no warnings or errors.

but now when I just start the ignition switch the motor seems to make some noise which was not there earlier dont know why but something seems to be wrong.

Please help with your valuable suggestions.

please find the video below.

https://youtu.be/RvtTrGmMu40
 

·
Registered
Joined
·
148 Posts
Hi Ive just got the 2016 Winter Edition 10R a few days ago just came across a problem with the steering damper.
the issue being while i was riding the ESD switch which has the motor simple came off and I don't have any idea why later when i noticed I pluged it back in no warnings or errors.

but now when I just start the ignition switch the motor seems to make some noise which was not there earlier dont know why but something seems to be wrong.

Please help with your valuable suggestions.

please find the video below.

https://youtu.be/RvtTrGmMu40
My 2015 makes a similar sound. Maybe the same. Your phone mic might be making it sound a little different. Someone can correct me if I'm wrong but it's just a little electric servo and it will do a diagnostic check every time the ignition cycles. Had servo operated valves on my snowmobile. Same deal. If it's not functioning on its startup test your ESD light will come on and stay in.
 

·
Registered
Joined
·
1,628 Posts
Sounds like something is stripped to me. I would take it in and have them fix it as I am sure it's under warranty.
 

·
Registered
Joined
·
37 Posts
OEM Damper is a pile of shyte!

Binned mine in favour of a Race Spec manual Ohlins version, hugely better now!
 
1 - 7 of 7 Posts
Top