Kawasaki ZX-10R Forum banner

1 - 10 of 10 Posts

·
Registered
Joined
·
3,449 Posts
Discussion Starter #1
Took me 15 min removing the fairing on my 06, took me 15 min installing Gilles adjuster w/ lifters, took me 2 min for the COX radiator guard. Spent 1 hour still could not get the damn wires out installing GIPro :angryfire :BangHead: any trick removing the pins out :badteeth:.
 

·
Registered
Joined
·
209 Posts
Are you trying to remove the pins from stock connector ?, yeah it's abit tricky doing the first one but once you get hang of it real easy

After seperating the connector and removing the internal white shielding inside you can get at the pins / sockets...

with the connector facing you, just get a long v small screw driver and gently push pin / socket you are trying to remove across (you'll see which way it moves), then once pushed across just push down / pull wire from behind and they slide out.

Once you done one they are a piece of cake... just take your time as if you get the right knack of it they don't need any force really to get out. If I remember the connector heading down towards engine is abit tight to get to so try the other one first

Hope that helps abit it's hard to explain
 

·
Registered
Joined
·
3,449 Posts
Discussion Starter #3
Are you trying to remove the pins from stock connector ?, yeah it's abit tricky doing the first one but once you get hang of it real easy

After seperating the connector and removing the internal white shielding inside you can get at the pins / sockets...

with the connector facing you, just get a long v small screw driver and gently push pin / socket you are trying to remove across (you'll see which way it moves), then once pushed across just push down / pull wire from behind and they slide out.

Once you done one they are a piece of cake... just take your time as if you get the right knack of it they don't need any force really to get out. If I remember the connector heading down towards engine is abit tight to get to so try the other one first

Hope that helps abit it's hard to explain
I took the shielding already pushed the pins wont move using small flat head screw driver.
 

·
Registered
Joined
·
209 Posts
try the 'male' side first as it's easyier, i think put screwdriver on side of the male pin at base of it and push to side, that releases the clip then pull from behind while holding it in that position, if you dont hold it in the unclipped position it just springs back locked

i think with the female side you can push to the side and push down at same time, thats just pops them out

thats just from memory but im pretty sure it's how they budge as it was same when i did speedohealer also.. all i remember is i wish i had hands like a 5yr old for the job lol
 

·
Registered
Joined
·
209 Posts
yeah i used a dental pick thing, but anything pointy should do
 
  • Like
Reactions: kawi1000

·
Registered
Joined
·
101 Posts
I have an 05 and it was abit cramped in there but a small flat head screwdrive you have to push the locking pin over and then push out the connector... putting the connectors into the new harness was easy... just limited space and wire length... just need some patients and a steady hand... you should be good....
 
  • Like
Reactions: kawi1000

·
Registered
Joined
·
3,449 Posts
Discussion Starter #9
Thanks Guys, figure damn thing out push up first the lock is at the bottom and push out, then pull the wires from the back. Putting back the bike together tomorrow and test the fuzz about the ALTRE. :thumbsup: Rep given to all helped out :mrgreen:.
 

·
Registered
Joined
·
798 Posts
atre
 
1 - 10 of 10 Posts
Top