Kawasaki ZX-10R Forum banner

1 - 20 of 23 Posts

·
Registered
Joined
·
13 Posts
Discussion Starter #1
Hey, so ive looked under the front sprocket cover and under the tank and tried to find a 3 prong connection where the speedohealer connectors are supposed to go and split into, but cant find it ? Anyone else know where the speed sensor connections are on the 06/07 model ? And is it a 3 prong connection LIKE THE SPEEDOHEALER or do i need to custom wire it in ?
Thanx
 

·
Registered
Joined
·
108 Posts
I have one installed on my Gen 1. All the instructions were on the website... Buried a bit though.


Sent from my Motorcycle iPhone app
 

·
BigCat for Prez!
Joined
·
7,229 Posts
its underneath the tank behind the motor down in that area. they have pictures of the plug and what it looks like in the instructions
 

·
Gen2 Ripper
Joined
·
4,867 Posts
Yeah lift the tank up and its a gray somewhat round connector . It doesn't have much slack in harness.
Do you have the HealTech speedo healer?
 

·
Gen2 Ripper
Joined
·
4,867 Posts
It runs along the inside of the downwards frame rail.
 

·
Registered
Joined
·
13 Posts
Discussion Starter #6
Yeah lift the tank up and its a gray somewhat round connector . It doesn't have much slack in harness.
Do you have the HealTech speedo healer?
Yea I got the healtech speedo healer, yea so it it a 3 prong connection or do I need to do some slicing ?
 

·
BigCat for Prez!
Joined
·
7,229 Posts
Yea I got the healtech speedo healer, yea so it it a 3 prong connection or do I need to do some slicing ?
no splicing. do u have instructions? its pretty straight forward on what u do
 

·
BigCat for Prez!
Joined
·
7,229 Posts
oh ok, should just be plug n play bec its universal
 

·
Registered
Joined
·
2,145 Posts
if you bike is like the 1st gen, remove the stator side mid fairing and it is on the lead edge of the radiator by the overflow tank..
 

·
Registered
Joined
·
1,413 Posts
if you bike is like the 1st gen, remove the stator side mid fairing and it is on the lead edge of the radiator by the overflow tank..
dont even need to remove the fairing OR the tank...that just makes it a lil easier to see/get to. I did mine with tank raised and fairing on. Left side of the bike..lift the tank..theres a gray electrical connector. Per your instructions you have to take the 3 wires out from each side (be sure to take the correct ones..look twice..remove once) and put them in the CORRECT order and in the correct plugs that came with the kit. Getting them out is tricky...I used a super small jewelers/watch repair flat tip screwdriver...and in one instance..a super small nail. Just make sure you have the instructions. If not..pm me...i might still have mine laying around.
 

·
Registered
Joined
·
2,145 Posts
not sure i am following you on this, mine was a true plug and play and removing the tank would accomplish nothing,,,,guess thats the difference in the 1st gen and 2nd gen...1st gen there is no extra anything wires included.
pulling the side fairing just gave you the super CPT obvious look at the harness you are putting this into.
 

·
Bloo Moderator
Joined
·
23,742 Posts
dont even need to remove the fairing OR the tank...that just makes it a lil easier to see/get to. I did mine with tank raised and fairing on. Left side of the bike..lift the tank..theres a gray electrical connector. Per your instructions you have to take the 3 wires out from each side (be sure to take the correct ones..look twice..remove once) and put them in the CORRECT order and in the correct plugs that came with the kit. Getting them out is tricky...I used a super small jewelers/watch repair flat tip screwdriver...and in one instance..a super small nail. Just make sure you have the instructions. If not..pm me...i might still have mine laying around.
not sure i am following you on this, mine was a true plug and play and removing the tank would accomplish nothing,,,,guess thats the difference in the 1st gen and 2nd gen...1st gen there is no extra anything wires included.
pulling the side fairing just gave you the super CPT obvious look at the harness you are putting this into.
1st Gen is a TRUE PLUG and Play 2nd Gen needs some connectors removed from OEM plug under the tank. We had a "how to" in the How to forum but the pictures are missing now:

http://www.zx-10r.net/forum/showthread.php?t=28241

The instructions are still there but if anyone has pics too and programing instructions please help this member out.

Thanks,

bloo
 

·
Gen2 Ripper
Joined
·
4,867 Posts
Thread starter, I will find the insrtuctions on HealTechs website and post link. Just be CAREFUL not to brake the pins as you push them out the original clip and reinstal to new plug supplied. Any issues with speedo not working correctly like erratic numbers on speedo, just puch the wires by hand harder into the connectors. Link coming.
 

·
Gen2 Ripper
Joined
·
4,867 Posts
The PDF is too big to upload. Let me try something else.
 

·
Gen2 Ripper
Joined
·
4,867 Posts
  • Like
Reactions: bluedevil

·
Bloo Moderator
Joined
·
23,742 Posts

·
Registered
Joined
·
13 Posts
Discussion Starter #19
Do I change this

my connectors on my s.h.4. Its 3 metal pins in it already on male side and on female side the metal clips am I supposed to change these 3 pins out? Wuts the difference ....im confused people sayin take pins out of big 10 pin connection on bike then put em in connectors...etc just wonderin why take em out the bike connectiono to put em in s.h. If it already has 3 pins there. So am I switchin the ones on bike over to the sh4 connectors or what...thanx
 

·
Gen2 Ripper
Joined
·
4,867 Posts
Read the PDF man. It is straight forward.
 
1 - 20 of 23 Posts
Top