Kawasaki ZX-10R Forum banner

1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
129 Posts
Discussion Starter #1
So, I replaced my old levers with some adjustable shorties, and now I can't start without going into neutral. I tried adjusting the lever all the way out, still won't work, tried un-and-replugging in the connection wires (unhooked it while I was changing the levers), and fully depressing the switch once and then releasing it to see if that worked.

Still nothing, and it worked just fine with the old levers. Yes, this lever has the thingy that activates the switch, and it fully releases when the lever is pulled in. I haven't tried putting the old levers back on to see if they will still work...

Ideas?
 

·
Bloo Moderator
Joined
·
23,742 Posts
So, I replaced my old levers with some adjustable shorties, and now I can't start without going into neutral. I tried adjusting the lever all the way out, still won't work, tried un-and-replugging in the connection wires (unhooked it while I was changing the levers), and fully depressing the switch once and then releasing it to see if that worked.

Still nothing, and it worked just fine with the old levers. Yes, this lever has the thingy that activates the switch, and it fully releases when the lever is pulled in. I haven't tried putting the old levers back on to see if they will still work...

Ideas?
Please learn the site before posting....we have a Performance and Tech Section and that's where this Thread belongs......I don't think you know when it's fully "RELEASES" there is no click you need to put a flash light and see that the switch pole is not touching....I bet if it's not touching the lever the bike will start in Neutral. :wink: Moving to the right Section

bloo
 

·
Bloo Moderator
Joined
·
23,742 Posts
Forgot.....you need to post what levers you Installed for help :rolleyes::wink:

bloo
 

·
Registered
Joined
·
129 Posts
Discussion Starter #4
Please learn the site before posting....we have a Performance and Tech Section and that's where this Thread belongs......I don't think you know when it's fully "RELEASES" there is no click you need to put a flash light and see that the switch pole is not touching....I bet if it's not touching the lever the bike will start in Neutral. :wink: Moving to the right Section

bloo
Um, it doesn't touch, there is a measurable amount of air between the lever peg and the switch pole - probably close to 1/8" when I have the lever fully engaged. That's why I can't figure out what the problem was. Not sure if it's pushing the switch back in far enough (as in do the switches need to reset or something - although that's why I tried fully depressing it myself which didn't make a difference).

I have not tried disassembling the switch yet and cleaning it, but it worked fine before the swap so I would find i hard to believe that is the problem.

As for what levers, they are an aftermarket knock-off similar to CRG in appearance, but meant for street riding (I know, I know, don't buy knock-offs - normally wouldn't but these were from a reputable local supplier and a large number of people locally have tried them with no problems, and the local dealership has a good reputation and mostly only carries name brand items, this is one of the few cheaper options they actually carry). Don't need a dispensation on the evils of knock-off parts, I've heard it before :rolleyes: this is probably the only knock-off item I've purchased.
 
1 - 4 of 4 Posts
Top