Kawasaki ZX-10R Forum banner

1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
339 Posts
Discussion Starter #1
I sadly went down for the first time at the track a few weeks back. After patching up my radiator and replacing my generator cover, I now find that I can not shift into second gear at all. Before all of this I could shift up to 6th with the bike at idle. I switched over to moto GP style and I could shift into 2nd by pushing down, but could not go into first (up).


Any suggestions?


Thanks in advance.
 

·
Licensed Dist of HaterAde
Joined
·
11,423 Posts
Bent shift rod/arm? have you tried switching it back to the stock shift setup?
 

·
Registered
Joined
·
339 Posts
Discussion Starter #3
Yeah, and its the same thing. I found a thread on here that explains that. It seems minor, so I will inspect
 

·
Registered
Joined
·
755 Posts
The lever attached to the shift rod that is on the clutch side will most definately have a crack or 2 in it.. Same happened to my 09 when i lowsided..
I ended up finding 2 hairline cracks in it(only just) which was enough to affect shifting when the engine warmed up..
The shift rod asessembly has now been upgraded to a better one for the 08-10 models as the original was rubbish:rolleyes:
Id start there dude, all the best:cool:
 

·
Registered
Joined
·
339 Posts
Discussion Starter #5
Thanks guys. After I switched from gp, I took it for a spin and it is engaging all gears. Thanks for the tips. I was worried. I am dying to ride, but its in the damn 20s-30s here.


Thanks again guys!
 
1 - 5 of 5 Posts
Top