Gen 3: 2008-2010 Would I Gain anything from a exhaust change? - Kawasaki ZX-10R.net
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 19 Old 08-05-2011, 03:08 AM Thread Starter
WSB Rider
 
Slow10r's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Ballwin Missouri
Posts: 795
Posting Frequency
 
Would I Gain anything from a exhaust change?

ok so currently on my 09, it has a jardine gp1 slip on and link pipe. i like the sound being deep, its a little loud for me but i have gotten used to it. the bike seems to run very well with it, but seems like it doesnt have much low end below 8000 rpms. i plan on getting the ecu flashed and prob gonna ditch my pc3, so i was wondering whats the best style exhaust for racing? i plan to lower and stretch the bike in the next few weeks. i hear if i put a normal exhaust on i will gain low end but lose top end. any thoughts?
Slow10r is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 19 Old 08-05-2011, 08:13 AM
GP Rider
 
codyc_13's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Deridder LA
Posts: 1,764
Posting Frequency
           
Put a brocks AlienHead on it and call it a day. Once you lower and stretch it the bike won't see below 8,000 rpms at the track anyway.


Sponsored by:
Vaughan Racing
Synthetic Shield
Moline Bar
codyc_13 is offline  
post #3 of 19 Old 08-05-2011, 08:56 AM
GP Rider
 
gazx10's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: monroe, ga.
Posts: 1,361
Posting Frequency
     
brocks pipes are built for hp and his maps are highly developed and researched, you also get a better tune with his pipe than the average tuner will produce. do a search, there are also other things to strengthen the midrange on gen. 3 10's.
gazx10 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 19 Old 08-12-2011, 01:48 AM Thread Starter
WSB Rider
 
Slow10r's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Ballwin Missouri
Posts: 795
Posting Frequency
 
well the stretch and gearing is getting ordered in 2 weeks, just ordered my strap for it, but for a tune, i plan to get the ecu reflashed, i also cant figure out how to download a map. when i plug my pc3 into my computer i dont get any pop ups, and i have tried to download every thing on the site, i am using a mac, and dont understand it.
Slow10r is offline  
post #5 of 19 Old 08-12-2011, 02:09 AM
Champion Rider
 
vegasn1nja's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 357
Posting Frequency
 
Is the PC powered on and do u have the software off the Dynojet website?

Carbon Akrapovic slip-on w/link pipe
Gutted headers
6000k HID's
PC V


vegasn1nja is offline  
post #6 of 19 Old 08-12-2011, 02:12 AM Thread Starter
WSB Rider
 
Slow10r's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Ballwin Missouri
Posts: 795
Posting Frequency
 
ya i will turn the bike on, and i try to download the software but i cant get it to open on this damn mac. i dont think its downloading right. i want to mess with my map on this bike.
Slow10r is offline  
post #7 of 19 Old 08-12-2011, 03:07 AM
Champion Rider
 
vegasn1nja's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 357
Posting Frequency
 
Yeah sorry man, can't help u much with the pos Mac stuff. Stoped buying that shit after running into problems such as this. Hope u figure it out

Carbon Akrapovic slip-on w/link pipe
Gutted headers
6000k HID's
PC V


vegasn1nja is offline  
post #8 of 19 Old 04-13-2012, 11:57 PM
Champion Rider
 
aussiezx10r's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Australia
Posts: 250
Posting Frequency
 
Quote:
Originally Posted by Slow10r View Post
ya i will turn the bike on, and i try to download the software but i cant get it to open on this damn mac. i dont think its downloading right. i want to mess with my map on this bike.
Running Windows software on a mac is a PITA. Best bet is to do a dual boot or get a program like "parallels" that allows you top run windows in a second window.
aussiezx10r is offline  
post #9 of 19 Old 04-14-2012, 05:53 AM
WSB Rider
 
Kawawog's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Nsw Australia
Posts: 755
Posting Frequency
 
Send a message via MSN to Kawawog
Quote:
Originally Posted by aussiezx10r View Post
Running Windows software on a mac is a PITA. Best bet is to do a dual boot or get a program like "parallels" that allows you top run windows in a second window.
This is the actual reason why I didnt go a Mac when buying a laptop considering that 70% of its use was for PCV tuning/updating etc..
Kawawog is offline  
post #10 of 19 Old 04-14-2012, 06:13 AM
Boomer Sooner!
 
Bpcullen's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: OKC
Posts: 2,337
Posting Frequency
       
I have a MacBook pro and have no problems with the dynojet software. And I guarentee that my Mac will out perform almost anyone one here's laptop. If you need help anything Mac related let me know and I'm more than happy to help. Dyno jets software is a pc only application, so I use parrallels which I downloaded for free, and installed windows free. I can send you links, or heck even set it up for you by remotely controlling your mac through iChat. Would love to see someone do that with their pc... anyways let me know if you need some help. But the program will not run on Mac os. I'm a huge apple nerd so any apple products you need help with (minus the apple tv, I haven't gotten one.... YET) just send me a message and I am more than happy to help you out and show you how much better macs are than pc's.

Boomer Sooner!!!

Last edited by Bpcullen; 04-14-2012 at 06:30 AM.
Bpcullen is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki ZX-10R.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Oil Change and then exhaust backfiring kwaka23 Performance and Tech 10 08-11-2008 09:10 AM
change in exhaust, help needed skeet609 The ZX-10R 0 05-08-2007 08:43 AM
How can I change my ZX10R to dual Exhaust? kawasaben The ZX-10R 25 05-12-2006 07:51 PM
Warranty dosen't cover the bike if u change the exhaust !! baba The ZX-10R 13 04-04-2005 04:11 AM
oil dripping on exhaust during oil change scottymizt The ZX-10R 8 06-29-2004 12:04 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome