5 sec 1/8mi set up? - Kawasaki ZX-10R.net
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 21 Old 07-26-2010, 03:57 PM Thread Starter
WSB Rider
 
mrbzx7's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Houston,tx
Posts: 779
Posting Frequency
 
5 sec 1/8mi set up?

My bike is a 3rd gen, +7 over extensions, lor slip on, bmc filter, -1 +4 gearing. It ran [email protected] leavin at 5k, I only got 3 passes before rain started. I weigh about 160 suited up, I know the bike has more in it. But is it enough to go 5.9's
mrbzx7 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 21 Old 07-26-2010, 04:12 PM
WSB Rider
 
roby1217's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Greenville, NC
Posts: 905
Posting Frequency
Images: 1
 
no power commander? thats probably enough in it self to get you there, even without a custom map. leaving at 5k? try 7k

Yoshimura TRC slip ons, PC III, Sato sliders, Zero Gravity DB screen...
roby1217 is offline  
post #3 of 21 Old 07-26-2010, 04:41 PM Thread Starter
WSB Rider
 
mrbzx7's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Houston,tx
Posts: 779
Posting Frequency
 
Yea no PC yet, what ya think about TRE's
mrbzx7 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 21 Old 07-26-2010, 04:44 PM
GP Rider
 
Join Date: Jun 2008
Location: Scottsdale, Arizona
Posts: 1,225
Posting Frequency
     
Your current setup is plenty to run in the 5s, you've got to get your 60 foots down and the throttle open sooner. I'm 300lbs in gear and run 113mph, which means you're taking a LONG time to get wide open. My buddy who is 220 in gear ran 116.5 on my bike, his first time ever riding it.
Patrick is offline  
post #5 of 21 Old 07-26-2010, 04:52 PM Thread Starter
WSB Rider
 
mrbzx7's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Houston,tx
Posts: 779
Posting Frequency
 
Yep my 60' suck only 1.6's, I go wot on the hit. But I'm having trouble slipping the clutch, I come off it to fast and bog almost everytime. I was up around 116 when it was -1 +1, but I only have 3 passes on the -1 +4.
mrbzx7 is offline  
post #6 of 21 Old 07-26-2010, 04:53 PM
GP Rider
 
KIRK_ADAMS's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Michigan
Posts: 1,047
Posting Frequency
     
Quote:
Originally Posted by Patrick View Post
Your current setup is plenty to run in the 5s, you've got to get your 60 foots down and the throttle open sooner. I'm 300lbs in gear and run 113mph, which means you're taking a LONG time to get wide open. My buddy who is 220 in gear ran 116.5 on my bike, his first time ever riding it.
x2, you already have the setup to run in the 5's...theres a few 08+ 10's up here, stock motor and footshifting going in the 5's...some are deep in the 5's with no nitrous....You just gotta get some more seat time...you should be trappin around 120mph+ with your 10 in the 1/8

Stock motor, Grudge ZX10 (( Walter White ))
https://www.facebook.com/kirk.adams.758
KIRK_ADAMS is offline  
post #7 of 21 Old 07-26-2010, 04:55 PM
GP Rider
 
KIRK_ADAMS's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Michigan
Posts: 1,047
Posting Frequency
     
Quote:
Originally Posted by mrbzx7 View Post
Yep my 60' suck only 1.6's, I go wot on the hit. But I'm having trouble slipping the clutch, I come off it to fast and bog almost everytime. I was up around 116 when it was -1 +1, but I only have 3 passes on the -1 +4.
I had a big rpoblem boggin when we first went to the track..the TRE fixed that.....it would bog as soon as you left....now the TRE wont fix you not chasing the clutch enough....but it does get rid of that factory timing stuff..

Stock motor, Grudge ZX10 (( Walter White ))
https://www.facebook.com/kirk.adams.758
KIRK_ADAMS is offline  
post #8 of 21 Old 07-26-2010, 04:57 PM
GP Star
 
NinjeR's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 3,204
Posting Frequency
        
Quote:
Originally Posted by KIRK_ADAMS View Post
I had a big rpoblem boggin when we first went to the track..the TRE fixed that.....it would bog as soon as you left....now the TRE wont fix you not chasing the clutch enough....but it does get rid of that factory timing stuff..
Removing the 2ndary butterflies wouldn't have done the same thing? I'm asking since I have a spare zx10r that I'm about to do strictly drag.
NinjeR is offline  
post #9 of 21 Old 07-26-2010, 04:59 PM Thread Starter
WSB Rider
 
mrbzx7's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Houston,tx
Posts: 779
Posting Frequency
 
Kirk where did you get yours x-tre or plain tre, do you have a shift kill?
mrbzx7 is offline  
post #10 of 21 Old 07-27-2010, 08:54 PM
GP Rider
 
KIRK_ADAMS's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Michigan
Posts: 1,047
Posting Frequency
     
Quote:
Originally Posted by mrbzx7 View Post
Kirk where did you get yours x-tre or plain tre, do you have a shift kill?
No shiftkill and still footshifting....I bought a plain TRE off of ebay...

Stock motor, Grudge ZX10 (( Walter White ))
https://www.facebook.com/kirk.adams.758
KIRK_ADAMS is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki ZX-10R.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome