Zx10r 2012 booging in high rpm - Kawasaki ZX-10R.net
 1Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 16 Old 11-18-2015, 11:58 AM Thread Starter
Squid
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 8
Posting Frequency
 
Zx10r 2012 booging in high rpm

Hey guys, sorry for my poor english i am from brazil.

Just got a zx10r 2012 abs 14.000 km and went for a ride and for my bad luck at around 200 k/h 10 to 11k rpm the bike starts to chock , Bogg or w/e you might call it , i ve taken to kawasaki dealership the ran some test on the dyno and it doesnt happen on the dino , they checked the fuel pump pressure in various conditions and the pressure seems fine, changed air filter , checked kick stand , I havent checked the spark plugs cause i doubt it would be that cause it would bog in low rpm and speed also.

anyone have any clues what could be wrong , why on the street the bike chockes and on the dyno it goes smoothly ??

I am getting really frustrated
Johny Hamence is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 16 Old 11-18-2015, 12:14 PM
WSB Rider
 
Duhastme's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: Fort Myers
Posts: 581
Posting Frequency
    
Garage
Quote:
Originally Posted by Johny Hamence View Post
Hey guys, sorry for my poor english i am from brazil.

Just got a zx10r 2012 abs 14.000 km and went for a ride and for my bad luck at around 200 k/h 10 to 11k rpm the bike starts to chock , Bogg or w/e you might call it , i ve taken to kawasaki dealership the ran some test on the dyno and it doesnt happen on the dino , they checked the fuel pump pressure in various conditions and the pressure seems fine, changed air filter , checked kick stand , I havent checked the spark plugs cause i doubt it would be that cause it would bog in low rpm and speed also.

anyone have any clues what could be wrong , why on the street the bike chockes and on the dyno it goes smoothly ??

I am getting really frustrated
Have you tried testing this with the traction control set to off?
Duhastme is offline  
post #3 of 16 Old 11-18-2015, 12:15 PM Thread Starter
Squid
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 8
Posting Frequency
 
Yep traction off tested also
Johny Hamence is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 16 Old 11-18-2015, 01:50 PM
Street Rider
 
Join Date: Sep 2014
Location: Ontario, Canada
Posts: 98
Posting Frequency
 
has it happened again since you got it tested at the dealer?
any mods to the bike?

“Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?”


― George Carlin
06 zx10- 400lbs full tank 177 whp
Toothless89 is offline  
post #5 of 16 Old 11-18-2015, 01:55 PM Thread Starter
Squid
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 8
Posting Frequency
 
Yes toothless89 happened today , its been twice to 2 diferente dealers and both times they said it runs smooth on the dino.
Johny Hamence is offline  
post #6 of 16 Old 11-18-2015, 01:56 PM
WSB Rider
 
Duhastme's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: Fort Myers
Posts: 581
Posting Frequency
    
Garage
How badly does it bog down?

Do you see the mph drop or you just feel the bike slow down?
Duhastme is offline  
post #7 of 16 Old 11-18-2015, 02:07 PM Thread Starter
Squid
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 8
Posting Frequency
 
duhastme it feels like chocking , gasping for fuel

the kick is hard to a point a move forward a bit which is really dangerous at 200 km/h
Johny Hamence is offline  
post #8 of 16 Old 11-18-2015, 03:00 PM
WSB Rider
 
evilaugust's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: Columbus, Ohio
Posts: 655
Posting Frequency
 
Garage
That's what my Gen2 use to do when I'd go across bridges due to the expansion joints. Would scare the shit outta me. Turned out to be the side stand switch. Might want to try bypassing it just for shits and giggles. Makes sense to me, since there aren't any bumps on the dyno.
evilaugust is offline  
post #9 of 16 Old 11-18-2015, 03:14 PM Thread Starter
Squid
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 8
Posting Frequency
 
Quote:
Originally Posted by evilaugust View Post
That's what my Gen2 use to do when I'd go across bridges due to the expansion joints. Would scare the shit outta me. Turned out to be the side stand switch. Might want to try bypassing it just for shits and giggles. Makes sense to me, since there aren't any bumps on the dyno.
I didnt open the side stand switch and it all looks good, no water no mud, did yours look ok and still not work ?
Johny Hamence is offline  
post #10 of 16 Old 11-18-2015, 03:16 PM Thread Starter
Squid
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 8
Posting Frequency
 
Quote:
Originally Posted by Johny Hamence View Post
I didnt open the side stand switch and it all looks good, no water no mud, did yours look ok and still not work ?
I mean i DID open the side stand,. kkkk sry
Johny Hamence is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki ZX-10R.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Gen 1: Problem at high rpm OxyG3nE Performance and Tech 5 07-03-2015 09:16 AM
Gen 2: Cutting out at high rpm NinjaBros The ZX-10R 1 02-12-2015 05:42 PM
08 zx10r high rpm rev stutter snowy10r Performance and Tech 1 05-24-2010 03:30 AM
Cutting out at high rpm? timmy Performance and Tech 4 12-30-2009 11:24 PM
No high rpm fun! grn machine Performance and Tech 9 07-18-2007 08:40 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome