WTF - installing ALTRE GIPro - Kawasaki ZX-10R.net
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 10 Old 04-17-2008, 10:39 AM Thread Starter
GP Star
 
kawi1000's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: NORCAL
Posts: 3,449
Posting Frequency
Images: 26
       
WTF - installing ALTRE GIPro

Took me 15 min removing the fairing on my 06, took me 15 min installing Gilles adjuster w/ lifters, took me 2 min for the COX radiator guard. Spent 1 hour still could not get the damn wires out installing GIPro any trick removing the pins out .
kawi1000 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 10 Old 04-17-2008, 10:46 AM
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 209
Posting Frequency
  
Are you trying to remove the pins from stock connector ?, yeah it's abit tricky doing the first one but once you get hang of it real easy

After seperating the connector and removing the internal white shielding inside you can get at the pins / sockets...

with the connector facing you, just get a long v small screw driver and gently push pin / socket you are trying to remove across (you'll see which way it moves), then once pushed across just push down / pull wire from behind and they slide out.

Once you done one they are a piece of cake... just take your time as if you get the right knack of it they don't need any force really to get out. If I remember the connector heading down towards engine is abit tight to get to so try the other one first

Hope that helps abit it's hard to explain

Last edited by Fluke; 04-17-2008 at 10:51 AM.
Fluke is offline  
post #3 of 10 Old 04-17-2008, 10:55 AM Thread Starter
GP Star
 
kawi1000's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: NORCAL
Posts: 3,449
Posting Frequency
Images: 26
       
Quote:
Originally Posted by Fluke View Post
Are you trying to remove the pins from stock connector ?, yeah it's abit tricky doing the first one but once you get hang of it real easy

After seperating the connector and removing the internal white shielding inside you can get at the pins / sockets...

with the connector facing you, just get a long v small screw driver and gently push pin / socket you are trying to remove across (you'll see which way it moves), then once pushed across just push down / pull wire from behind and they slide out.

Once you done one they are a piece of cake... just take your time as if you get the right knack of it they don't need any force really to get out. If I remember the connector heading down towards engine is abit tight to get to so try the other one first

Hope that helps abit it's hard to explain
I took the shielding already pushed the pins wont move using small flat head screw driver.
kawi1000 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 10 Old 04-17-2008, 10:58 AM
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 209
Posting Frequency
  
try the 'male' side first as it's easyier, i think put screwdriver on side of the male pin at base of it and push to side, that releases the clip then pull from behind while holding it in that position, if you dont hold it in the unclipped position it just springs back locked

i think with the female side you can push to the side and push down at same time, thats just pops them out

thats just from memory but im pretty sure it's how they budge as it was same when i did speedohealer also.. all i remember is i wish i had hands like a 5yr old for the job lol

Last edited by Fluke; 04-17-2008 at 11:02 AM.
Fluke is offline  
post #5 of 10 Old 04-17-2008, 11:03 AM
GP Rider
 
wpbzx-10's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: West palm beach,FL
Posts: 1,447
Posting Frequency
Images: 3
     
Send a message via AIM to wpbzx-10
i used a small nail and pushed it out with no prob
wpbzx-10 is offline  
post #6 of 10 Old 04-17-2008, 11:04 AM
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 209
Posting Frequency
  
yeah i used a dental pick thing, but anything pointy should do
Fluke is offline  
post #7 of 10 Old 04-17-2008, 11:04 AM Thread Starter
GP Star
 
kawi1000's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: NORCAL
Posts: 3,449
Posting Frequency
Images: 26
       
I will try it tonite thanks. Rep given.
kawi1000 is offline  
post #8 of 10 Old 04-17-2008, 11:05 AM
Track Day Rider
 
chuckd92's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: NJ
Posts: 101
Posting Frequency
Images: 7
 
I have an 05 and it was abit cramped in there but a small flat head screwdrive you have to push the locking pin over and then push out the connector... putting the connectors into the new harness was easy... just limited space and wire length... just need some patients and a steady hand... you should be good....

Leo Vince high mount slip on, GIPRO ATRE, Front & Rear Stainless Brakelines, Scotts Dampner, Custom paint & Stickers, No cut Frame sliders, PUIG Windscreen, -1t F +2t R, New version SpeedOHealer, Rumble Ghost Undertail, Swingarm Lincense plate relocation, Smoke euro blinkers, and more small stuff.....

chuckd92 is offline  
post #9 of 10 Old 04-17-2008, 07:26 PM Thread Starter
GP Star
 
kawi1000's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: NORCAL
Posts: 3,449
Posting Frequency
Images: 26
       
Thanks Guys, figure damn thing out push up first the lock is at the bottom and push out, then pull the wires from the back. Putting back the bike together tomorrow and test the fuzz about the ALTRE. Rep given to all helped out .
kawi1000 is offline  
post #10 of 10 Old 04-18-2008, 07:37 AM
WSB Rider
 
drkramm's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: catasauqua, pa
Posts: 798
Posting Frequency
  
atre

"Once you've tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return."
drkramm is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki ZX-10R.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
installing sidewinder on 07 ?? xspower Strip 8 05-19-2008 03:35 PM
Installing 520 kit, how to sumjoeguy Performance and Tech 4 06-05-2006 03:19 PM
Installing new grips zx102nv Performance and Tech 7 01-06-2005 08:20 AM
need help installing 16t zexxx04 Performance and Tech 12 01-03-2005 10:28 PM
Need help installing BMC Filter PLEASE!!!! greenmonster The ZX-10R 17 08-24-2004 02:08 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome