whirring noise - Kawasaki ZX-10R.net
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 Old 11-07-2008, 10:48 AM Thread Starter
Street Rider
 
THECYKOTIK1's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Fort Wayne, IN
Posts: 80
Posting Frequency
Images: 2
 
whirring noise

ok i have around 21,000 miles now and am getting a strange whirring sound from about 3,000 - 5,000 rpm coming from the left side of the engine. it sounds like and owl is living in my tranny. it will make the noise while sitting still in neutral so i dont think it could be in the tranny. has anyone ever heard this before? it for sure sounds like a bearing but the noise goes away after 5,000rpm. are there any bearings on the left side of the engine known to go bad? the longest this thing has gone on 1 oil change is 1,800 miles so its not like it has had old worn out oil for the thing to be having bearing issues. i have a gtpp 5 year warranty but it seems like everytime i try to get something warrantied it ends up costing money and they feed me a bullshit story how warranty doesnt cover it. HELP!

Full Ti/CF Akrapovic EVO system, K&N filter, .045 Head gasket, Shaved & Ported head, Kawasaki race valve springs, Kawasaki race cams, PCIII + Ignition Module w/ rev extend, Removed secondary butterflies, Ivans TRE, PLX wideband, Orient Express clutch springs, Cut-down seat, Rifleman throttle insert, Muzzy links/Schnitz strap
THECYKOTIK1 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 Old 11-07-2008, 11:28 AM
Street Rider
 
Join Date: May 2006
Posts: 79
Posting Frequency
 
contact the factory regarding your warranty issues, sounds like a stealership line of bull to me. Make them fix your bike, you paid for it, and you expect it to operate properly.
vorderma is offline  
post #3 of 7 Old 11-07-2008, 11:33 AM
Mythical Mod of Yore
 
wicked's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: North ATL 'burbs
Posts: 4,465
Posting Frequency
Images: 4
           
Garage
Send a message via AIM to wicked Send a message via MSN to wicked Send a message via Yahoo to wicked
i have a whirring noise at the same RPMs...though mine comes from the exhaust...

- Doc
wicked is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 7 Old 11-11-2008, 10:27 AM Thread Starter
Street Rider
 
THECYKOTIK1's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Fort Wayne, IN
Posts: 80
Posting Frequency
Images: 2
 
how so from the exhaust? a leak? or is that a joke that im not picking up on.

Full Ti/CF Akrapovic EVO system, K&N filter, .045 Head gasket, Shaved & Ported head, Kawasaki race valve springs, Kawasaki race cams, PCIII + Ignition Module w/ rev extend, Removed secondary butterflies, Ivans TRE, PLX wideband, Orient Express clutch springs, Cut-down seat, Rifleman throttle insert, Muzzy links/Schnitz strap
THECYKOTIK1 is offline  
post #5 of 7 Old 11-27-2008, 05:17 PM Thread Starter
Street Rider
 
THECYKOTIK1's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Fort Wayne, IN
Posts: 80
Posting Frequency
Images: 2
 
Bump

Full Ti/CF Akrapovic EVO system, K&N filter, .045 Head gasket, Shaved & Ported head, Kawasaki race valve springs, Kawasaki race cams, PCIII + Ignition Module w/ rev extend, Removed secondary butterflies, Ivans TRE, PLX wideband, Orient Express clutch springs, Cut-down seat, Rifleman throttle insert, Muzzy links/Schnitz strap
THECYKOTIK1 is offline  
post #6 of 7 Old 11-27-2008, 05:26 PM
MIA Ex-Mod
 
Tread70's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: North Augusta, SC
Posts: 3,051
Posting Frequency
Images: 1
           
Assuming its an 06, only thing I can think of is maybe a stator or maybe you have something going on in the tranny. Hard to say without being there. Best thing is to take it to the dealer or a trusted mechanic friend and have them listen to it.

Like I said hard to diagnose these types of things over the net.

Tread

2004 PBO zx10-r pazzo, seat cowl, yoshi Ti TRS bolt on, PC3, Speedo-Healer, Hyperpro, Braided lines, 16-40, Sato sets, ZG dark screen, and more.
Tread70 is offline  
post #7 of 7 Old 11-27-2008, 09:37 PM
WSB Rider
 
bugman53's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Greensboro NC
Posts: 700
Posting Frequency
  
The generator spin 2ed engine speed and can make the sound you described when the bushings get a little wear not too much to worry

High Velocity Cycles 2005 Ti ZX10R
Greeensboro NC
bugman53 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki ZX-10R.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
tic tic noise V-Force The ZX-10R 14 07-21-2007 06:17 AM
Noise on 06 10r KidCapri50 The ZX-10R 15 06-24-2006 02:15 PM
hey i have a noise...... zfactor2004 The ZX-10R 18 11-07-2005 11:05 AM
noise from 04 10r grego10r Performance and Tech 11 07-28-2005 01:48 AM
Odd noise... hillcountry10r The ZX-10R 28 12-08-2004 12:40 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome