Throttle cable issues - Kawasaki ZX-10R.net
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 8 Old 11-04-2007, 04:55 AM Thread Starter
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 290
Posting Frequency
 
Throttle cable issues

This just started after a ride last week, nothing unusual happened that i remember to cause a problem. I noticed towards the end of the ride that I was idling a little higher than normal @ fully closed, about 1800 rpm, I gently twisted the throttle past the fully closed position and the idle went down, I release it and it idles back up.. I played with the grip, it's not sticking. I adjusted the acc.and dec. adjustments and it didn't seem to help. I'm about to go take the palstics off and check out the other end of the cableds but was wondering if anyone had any ideas.
Jax 10 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 Old 11-04-2007, 10:34 AM
Chickenstrip Eater
 
SUPER K's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: The other Oz
Posts: 4,075
Posting Frequency
           
Send a message via MSN to SUPER K
It's normal, all the 2nd gens do it, don't waste the time tryin to fix it.
SUPER K is offline  
post #3 of 8 Old 11-04-2007, 12:37 PM Thread Starter
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 290
Posting Frequency
 
Well, Thought I had it sorted out this morning before going on a group ride. A couple miles into the ride , at stops, the idle was all over the place and it was cutting out up top around 10K or so. Pulled over at a station and tried making some throttle cable adjustments and idle adjustments buy it didn't respond. I think it may have something to do with either the auto choke or TPS not sure, guess i'll take it in and let a tech have a look.
Jax 10 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 8 Old 04-15-2011, 03:13 AM
Street Rider
 
fast10r34's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: college park,ga
Posts: 71
Posting Frequency
Images: 4
 
What did they find having same issue mines at the dealer with a 300 dollar diagnos fee and still not fixed they telling me the throttle body sticking
fast10r34 is offline  
post #5 of 8 Old 04-15-2011, 05:41 AM
Dont mess wit White Ninja
 
abzx10r's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Palm Beach
Posts: 5,932
Posting Frequency
      
You do have an idle adjust screw
abzx10r is offline  
post #6 of 8 Old 04-15-2011, 05:43 AM
Street Rider
 
fast10r34's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: college park,ga
Posts: 71
Posting Frequency
Images: 4
 
First thingci looked at funny
fast10r34 is offline  
post #7 of 8 Old 04-16-2011, 07:56 PM
Track Day Rider
 
Join Date: Mar 2010
Location: Scottsdale
Posts: 114
Posting Frequency
 
Send a message via Yahoo to caz345
Make sure your not sucking in air somewhere, which will create a lean condition giving you an erratic idle.
caz345 is offline  
post #8 of 8 Old 04-17-2011, 12:48 AM
Gen2 Ripper
 
neverendingmods's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: The First State
Posts: 4,867
Posting Frequency
Images: 3
         
Does the FI light come on? Possible the air temp or tps sensor, did they eliminate them? Bad throttle bodies is unlikely but the tb servo motor or sensor maybe but for $300 they should be able to pinpoint it.

Last edited by neverendingmods; 04-17-2011 at 12:52 AM.
neverendingmods is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki ZX-10R.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Beware, heated grips + thin throttle tube = stuck throttle Drain Fade The ZX-10R 3 10-14-2007 03:34 PM
04-05 clutch cable, frt brake cable routing OmegaX Performance and Tech 2 06-23-2007 08:44 PM
Low speed throttle on/off issues Gen2 10R 06450F Performance and Tech 11 05-13-2007 07:37 PM
throttle cable adjustment master link Performance and Tech 3 12-15-2006 10:46 PM
throttle cable snapped Hoser Performance and Tech 7 12-01-2006 11:16 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome