Speed sensor problem - Kawasaki ZX-10R.net
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 Old 05-30-2015, 01:16 PM Thread Starter
Track Day Rider
 
kenny plyer's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Newmarket. UK
Posts: 180
Posting Frequency
 
Speed sensor problem

I have just picked my 05 ZX10 up from having a ful service and a Dyno run with set up at my nearest main dealer and on the ride home I noticed that no speed was registering on the speedo and the FI light was on. So I phoned the dealer when I got home to ask if it was possible that something was left a drift after the dyno run. They said probably not but I should check the speed sensor on the side of the front sprocket cover and make sure the block connector was together. Which I did and it was so I asked them to order me a new speed sensor. Then I thought I would have a look on line at the problem and on an old post on ZX10.net I found someone had something similar and that turned out to be a crimped wire behind the engine bracket after having the sparkplugs changed. So I took the left hand side fairing off only to find the speed sensor cable squashed behind the engine bracket. So it's got to go back. I normally do my own servicing and I think I will start doing it again.

Last edited by kenny plyer; 05-31-2015 at 06:28 AM.
kenny plyer is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old 05-30-2015, 01:18 PM
REPOST Enforcement Mod
 
SkyDork's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Wesley Chapel, FL
Posts: 13,541
Posting Frequency
           
Garage
It's not an F1 light.

https://www.zx-10r.net/forum/f28/all-.../topics/218666

I may not be perfect, but at least I don't ride a Suzuki.

Ridding the Internet of bad grammar, 1 post at a time.
#WordCrimes




SkyDork is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki ZX-10R.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Gen 2: speed sensor duggan98tj The ZX-10R 1 07-30-2013 09:26 PM
Gen 2: speed sensor Sharkysreef General Motorcycle Discussions 5 02-03-2013 12:54 AM
Speed Sensor???? BornSinner Performance and Tech 2 03-19-2009 12:47 AM
Speed Sensor 10R Performance and Tech 14 08-24-2008 12:36 AM
where is the speed sensor? pikaso The ZX-10R 6 09-11-2007 09:27 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome