Gen 3: 2008-2010 Problems!!! Bazzaz QS/TC system cutting out and not working - Kawasaki ZX-10R.net
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 14 Old 05-28-2013, 06:21 PM Thread Starter
Gen 5 Now!!
 
08zx10rny's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Long Island N.Y.
Posts: 1,128
Posting Frequency
Images: 4
   
Problems!!! Bazzaz QS/TC system cutting out and not working

just wondering if anyone has experienced what im experiencing. recently my bike started acting up and seems like the Bazzaz is cutting out. the bazzaz light is on so i know it has power but sometimes the qs will not work. bike will then sometimes seem like it running on 2 cylinders for a bit and stall if clutch is pulled in. fi light begins to flash on dash but then the problem seems to clear up. i checked all scotch connectors and even changed it. yesterday went out for a rideand all was working fine. then just like that it starts to seems like it runs on 2 cyl with no power. got home and shut it off then went to start it and noticed the fuel pump wouldnt prime. turned key off to go inside and get service manual and when i came back out i tried it again and then the fuel pump waqs working. so im not sure if im chasing a ghost thinking its the bazzaz and just something else with the bike. anyone have any ideas or suggestions??? i will call bazzaz tech tomorrow to see if they can help.

GEN 5!!!

08zx10rny is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 14 Old 05-28-2013, 07:35 PM
WSB Rider
 
Join Date: Jul 2012
Location: Cincinnati, Oh
Posts: 559
Posting Frequency
 
Unplug the bazzaz unit and see if the problem persists.

2016 GSX-S1000
08 10r Sold
Walter is offline  
post #3 of 14 Old 05-28-2013, 08:32 PM
Champion Rider
 
BobFinnell's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Benton, Ar.
Posts: 268
Posting Frequency
 
I don't think the QS/TC would have anything to do with the fuel pump, it works off the ignition I believe. Check the main frame ground behind the batt.,maybe kick stand switch, or the thumb kill switch on the handle bar to start.

08 ZX-10r Lime Green | Full Akra | BMC street filter | Bazzaz Z-Fi W/map switch, Bazzaz Z-AFM | Secondary's Removed | GPR V4K | Scorpio i-900 | Wood Craft sliders | Roadlok disklock
BobFinnell is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 14 Old 05-29-2013, 07:09 AM
Track Day Rider
 
hitithard's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 174
Posting Frequency
 
I am going through the same issue and I have a pcv with auto tune. What I am experiencing is that when riding the power on the bike just drops and it does feel like is running on 2-3 cylinders you can also hear the difference. It does it for a min or two and then out of nowhere you feel the power come back as well the sound of the engine back to normal. I will first start on my wires connections then the spark plugs. Im thinking is my plugs since I am close to 8k on miles and with my upgrades I haven't change them yet. Not sure if that’s a bad thing but I will change them first and see what happens. Bike wasn’t start either for about a month and it was left on a empty tank too.
hitithard is offline  
post #5 of 14 Old 05-29-2013, 07:46 AM
GP Star
 
thundercoupe9's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: ST. LOUIS
Posts: 2,158
Posting Frequency
  
plugs can go a lot longer than 8k miles, and fuel pump is controlled by ecu that triggers the relay to turn it on.
thundercoupe9 is offline  
post #6 of 14 Old 05-29-2013, 08:14 AM
Track Day Rider
 
hitithard's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 174
Posting Frequency
 
Quote:
Originally Posted by thundercoupe9 View Post
plugs can go a lot longer than 8k miles, and fuel pump is controlled by ecu that triggers the relay to turn it on.
so its an electrical issue?
hitithard is offline  
post #7 of 14 Old 05-29-2013, 08:35 AM
GP Star
 
thundercoupe9's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: ST. LOUIS
Posts: 2,158
Posting Frequency
  
Quote:
Originally Posted by hitithard View Post
so its an electrical issue?
you need to check/test things before you go replacing stuff. Ignition coils, fuel pump for starters.
thundercoupe9 is offline  
post #8 of 14 Old 05-31-2013, 03:09 PM
Squid
 
DynojetResearch's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 36
Posting Frequency
 
Hitithard - sounds like you need to update your firmware in the PCV. There is a known issue on these bikes with firmware between 1.6.11 and 1.8.13. I would suggest updating to the latest on the site which is 1.9.2. Sorry for the inconvenience.
DynojetResearch is offline  
post #9 of 14 Old 06-01-2013, 11:04 PM
Track Day Rider
 
hitithard's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 174
Posting Frequency
 
Quote:
Originally Posted by DynojetResearch View Post
Hitithard - sounds like you need to update your firmware in the PCV. There is a known issue on these bikes with firmware between 1.6.11 and 1.8.13. I would suggest updating to the latest on the site which is 1.9.2. Sorry for the inconvenience.
I'm running the 1.6.11. I will update tomorrow and see if that's it. Thanks
hitithard is offline  
post #10 of 14 Old 06-08-2013, 12:33 PM
Track Day Rider
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 212
Posting Frequency
 
Check your wire taps if they come apart the bike will shutdown with a FI light
Magmadragoon is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki ZX-10R.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bazzaz System Instal and Review roland5color Performance and Tech 57 12-13-2013 10:52 PM
Bazzaz Performance Z-Fi TC Traction Control System & Accessories ridersdiscount Riders Discount 12 04-22-2012 10:30 PM
Bazzaz system VS Dynojet VS RapidBike gregory_gr Performance and Tech 2 07-17-2008 05:37 PM
Bazzaz system roland5color Vendors deals 2 06-23-2008 10:46 AM
Cutting on a full system pipe? Good or Bad?! JUPJON Performance and Tech 10 05-07-2008 11:13 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome