Gen 4: 2011-2015 PCV+autotune. how to disable the stock 02 sensor - Kawasaki ZX-10R.net
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 10 Old 03-09-2015, 03:12 PM Thread Starter
Squid
 
m3lelena's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 38
Posting Frequency
 
Unhappy PCV+autotune. how to disable the stock 02 sensor

guys i need help here please:

i have euro spec ZX10R with a PCV+autotune + 2 optimzer,austin racing slip on.
i had the common issue with the software updating the PCV firmware update.
i read the sticked thread and did it again and worked fine..till i sent the bike at the dealer for caring. the tech said when he plugs the PCV and autotune. bike is like having a flu at low rpm. at high rpm everything is fine but as soon as you let go the throttle bike makes this strange sound. it's not like the 4th cylinder power loss.. but when he unplugs the PCV bike is running great...any clue on what is happening? did correct firmware update more than once.. is it related to the closed loop?


Is there a way to disable the stock 02 sensor???? HELP HELP PLEASE !!
m3lelena is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 10 Old 03-09-2015, 03:17 PM
GP Star
 
Join Date: Jun 2011
Location: N/A
Posts: 2,805
Posting Frequency
   
ZX10RArcher is offline  
post #3 of 10 Old 03-09-2015, 03:23 PM Thread Starter
Squid
 
m3lelena's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 38
Posting Frequency
 
Quote:
Originally Posted by ZX10RArcher View Post
thanks for quick reply
not that one but the one with jumper(?) and resistor
m3lelena is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 10 Old 03-09-2015, 03:29 PM
GP Star
 
Join Date: Jun 2011
Location: N/A
Posts: 2,805
Posting Frequency
   
Quote:
Originally Posted by m3lelena View Post
thanks for quick reply
not that one but the one with jumper(?) and resistor
I'm guessing that's where your issues are coming from. You may want to phone into Dynojet tech support and talk with them and get the right O2 optimizer.

The jumper and resistor you're speaking of, I'm guessing, is to remove the FI light on the dash from removing the pair valve.
ZX10RArcher is offline  
post #5 of 10 Old 03-09-2015, 03:36 PM Thread Starter
Squid
 
m3lelena's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 38
Posting Frequency
 
Quote:
Originally Posted by ZX10RArcher View Post
I'm guessing that's where your issues are coming from. You may want to phone into Dynojet tech support and talk with them and get the right O2 optimizer.

The jumper and resistor you're speaking of, I'm guessing, is to remove the FI light on the dash from removing the pair valve.
i have that one too to remove the pair valve located under the seat.
the one i am talking about is plugged where the original 02 wire used to be.
now there is a 02 sensor plugged in the exhaust and straight into the Autotune... hope it clarifies...may be disabling the O2 sensor inside the ECU can help i don't know...
m3lelena is offline  
post #6 of 10 Old 03-09-2015, 03:37 PM Thread Starter
Squid
 
m3lelena's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 38
Posting Frequency
 
i have that one too to remove the pair valve unit located under the seat.
the one i am talking about is plugged where the original 02 wire used to be.
now there is a 02 sensor plugged in the exhaust and straight into the Autotune... hope it clarifies...may be disabling the O2 sensor inside the ECU can help i don't know...
m3lelena is offline  
post #7 of 10 Old 03-09-2015, 03:41 PM
GP Star
 
Join Date: Jun 2011
Location: N/A
Posts: 2,805
Posting Frequency
   
The one under the seat is the exhaust servo motor.

It may help to see photos of what you got set up there.

You could try disabling the O2 sensor with an ECU flash. I am unsure if that actually removes the requirement or just removes the code and light from illuminating on the dash. Maybe one of the Aussie or UK guys with the Woolich set up can chime in.
ZX10RArcher is offline  
post #8 of 10 Old 03-09-2015, 04:06 PM Thread Starter
Squid
 
m3lelena's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 38
Posting Frequency
 
yes pics might help..

i have the servo buddy under the seat
and the grey plug under the fuel tank where the O2 used to be wired when i didn't have autotune..

i think you are right the grey plugs just removes the FI light from dashboard....
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Capture d’écran 2015-03-09 à 23.04.37.jpg
Views:	88
Size:	29.2 KB
ID:	312545  
Attached Images
 
m3lelena is offline  
post #9 of 10 Old 03-10-2015, 03:28 PM
GP Star
 
peterd10r's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Australia
Posts: 2,929
Posting Frequency
Images: 7
     
Garage
That is nothing like my Aussie o2 optimizer! Follow your 02 wire up to its male-female connection! Pull apart then the optimizer plugs go to each side! The one you have pictured is called a eliminator!
peterd10r is offline  
post #10 of 10 Old 03-10-2015, 03:57 PM
GP Star
 
peterd10r's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Australia
Posts: 2,929
Posting Frequency
Images: 7
     
Garage
Optimiser

This is for your Aussie ZX10R!its what I'm using

Last edited by peterd10r; 02-26-2017 at 08:30 PM.
peterd10r is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki ZX-10R.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Gen 1: HOW TO DISABLE TIP SENSOR AND kS SWITCH??? mosh69 The ZX-10R 1 08-23-2013 09:43 PM
Gen 4: PCV Autotune ZX10RArcher Performance and Tech 8 07-20-2013 01:53 AM
Gen 3: PCV w/ Autotune Nick.INF Parts, Gear and Accessories 7 11-07-2011 10:48 AM
Reflash vs PCV vs Autotune? rayzzr General Motorcycle Discussions 2 06-20-2011 03:22 PM
Gen 3: pcv??? autotune???.... ke2012 Wanted: Buy or Trade 0 06-07-2011 05:53 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome