PC3 device not communicating - Kawasaki ZX-10R.net
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 42 Old 04-25-2008, 10:39 PM Thread Starter
GP Rider
 
OneSLOW10's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Newmanstown, PA
Posts: 1,775
Posting Frequency
Images: 4
   
Send a message via AIM to OneSLOW10
PC3 device not communicating

After I installed the DynoJet Ignition Module today I plugged it into the PC3. I went to install the pc3 update and firmware from the Ignition CD onto the PC3. According to the directions your supposed to install the 9v battery then click next and follow the direction on the Ignition CD. I figured since everything was hooked up to the bike I wouldn't have to do this and I could just go thro the PC3 soaftware. I opened the PC3 soaftware up and clicked the tab above then the UPDATE FIRMWARE tab via the sub tab. Then nothing. The Map went blank. I looked at my PC3 and there was no light on. So I reboot the Laptop and opened up the PC3 soaftware. NOTHING. I disconnected the 9v and re connecting it after making sure it was 1005 good. NOTHING. I disconnected the usb cord then repluged it in. You can hear that windows sound so it seems to detect it, but not display it. Then I diconnected the pos from the battery for a few minutes. Reconnected and still nothing. Any help on this? At first I was thinking sh!t I fried ths PC3, but apparently thro a google search on another board someone had the same issue and did a reset with out the programmer? They did not say how they did it. How'd they do that? I am going to go back out tomorrow and mess with it. Any ideals?

Thanks

2005 PMR. Full Ti Evo 2, BMC Race, V-Stacks, PC3, IG Module, DJ QS (not installed), 1/5th throw (not installed), -1 +2 with Gold RK Chain, Speedo Healer V4, Removed 2ndaries, Red GiPro, Pilot Powers, Dual H.I.D.s, Brocks brackets and strap, Rear 2" Muzzy Drop, Vortex Rearsets, Scotts Damper, 2 HyperPro Dampers, Puig DB, ASV Levers, Titax Levers, Pazzo Levers, Kill switch (made to look like it's mounted), CA front/rear lights and a owner who adores her...
OneSLOW10 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 42 Old 04-25-2008, 11:26 PM
GP Rider
 
ducatiryder89's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: In the garage!!!!!!
Posts: 1,279
Posting Frequency
Images: 21
  
If the bike is not started the PC3 and Ignition Module will not recieve any power. That is why they tell you to use a 9V battery to power the PC3 and Ignition Module.
ducatiryder89 is offline  
post #3 of 42 Old 04-26-2008, 12:33 AM
WSB Rider
 
sextaafondo's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Buenos Aires-Argentina
Posts: 742
Posting Frequency
   
This might help you:
http://www.powercommander.com/powerc...nder_faqs.aspx

Another point to take into account is that you can´t update your PC3 firmware directly from the Update Firmware option if the firmware version is 1.0.0.19 or lower. In this case you need the programmer and follow precise instructions.
Try reseting the PC3. The procedure is explained in the faqs.
sextaafondo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 42 Old 04-26-2008, 07:08 AM Thread Starter
GP Rider
 
OneSLOW10's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Newmanstown, PA
Posts: 1,775
Posting Frequency
Images: 4
   
Send a message via AIM to OneSLOW10
I am going to check out that link, thank you. I know when you turn the key and push the igntion switch down the pc3 turns on and will display on your DJ Screen and or laptop. That's why since I figured I left the 9v and hook up at the house that I could do it that way. Hopefully the FAQ will work. Whatever happens I will update this if I find it there or own my olwn so if this happens to some one else they will know what to do. It sucks when some one says I fixed it, but doesn't say how and next thing you know your creating a new thread that couldv'e been avoided :)

2005 PMR. Full Ti Evo 2, BMC Race, V-Stacks, PC3, IG Module, DJ QS (not installed), 1/5th throw (not installed), -1 +2 with Gold RK Chain, Speedo Healer V4, Removed 2ndaries, Red GiPro, Pilot Powers, Dual H.I.D.s, Brocks brackets and strap, Rear 2" Muzzy Drop, Vortex Rearsets, Scotts Damper, 2 HyperPro Dampers, Puig DB, ASV Levers, Titax Levers, Pazzo Levers, Kill switch (made to look like it's mounted), CA front/rear lights and a owner who adores her...
OneSLOW10 is offline  
post #5 of 42 Old 04-26-2008, 08:17 AM Thread Starter
GP Rider
 
OneSLOW10's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Newmanstown, PA
Posts: 1,775
Posting Frequency
Images: 4
   
Send a message via AIM to OneSLOW10
Well the FAQ didn't help much. They don't tell you exactly how to do it. So I joined that other forum really quick; Forum 13x or w/e and replied to the post and pm'd the guy. Hopefully he responds. Or even better, someone here can chime in and help :)

2005 PMR. Full Ti Evo 2, BMC Race, V-Stacks, PC3, IG Module, DJ QS (not installed), 1/5th throw (not installed), -1 +2 with Gold RK Chain, Speedo Healer V4, Removed 2ndaries, Red GiPro, Pilot Powers, Dual H.I.D.s, Brocks brackets and strap, Rear 2" Muzzy Drop, Vortex Rearsets, Scotts Damper, 2 HyperPro Dampers, Puig DB, ASV Levers, Titax Levers, Pazzo Levers, Kill switch (made to look like it's mounted), CA front/rear lights and a owner who adores her...
OneSLOW10 is offline  
post #6 of 42 Old 04-26-2008, 01:31 PM Thread Starter
GP Rider
 
OneSLOW10's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Newmanstown, PA
Posts: 1,775
Posting Frequency
Images: 4
   
Send a message via AIM to OneSLOW10
anyone know how to get the pc3 back on line (Working), the boot loader?

2005 PMR. Full Ti Evo 2, BMC Race, V-Stacks, PC3, IG Module, DJ QS (not installed), 1/5th throw (not installed), -1 +2 with Gold RK Chain, Speedo Healer V4, Removed 2ndaries, Red GiPro, Pilot Powers, Dual H.I.D.s, Brocks brackets and strap, Rear 2" Muzzy Drop, Vortex Rearsets, Scotts Damper, 2 HyperPro Dampers, Puig DB, ASV Levers, Titax Levers, Pazzo Levers, Kill switch (made to look like it's mounted), CA front/rear lights and a owner who adores her...
OneSLOW10 is offline  
post #7 of 42 Old 04-26-2008, 02:42 PM
CMG
WSB Rider
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 707
Posting Frequency
Images: 8
 
There is a provision within the PC software to reset it ( if that what you were asking) and if you can get it to communicate in the firstplace.
CMG is offline  
post #8 of 42 Old 04-26-2008, 03:49 PM Thread Starter
GP Rider
 
OneSLOW10's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Newmanstown, PA
Posts: 1,775
Posting Frequency
Images: 4
   
Send a message via AIM to OneSLOW10
That does not work. Others have had issues and fixed it but the F'n Fags didn't post on how they did it. They just updated saying I FIXED IT! Well yeaaaaaa for you d!ck. Tell people how you did it in case they have the same issue. It's tickin me off b/c today I had a lot to do with the 10 even tho it's windy.

I called a few dyno certified shops around here and talked to them about what i did this and that and they sound like Fvck Tards. So I said to myself well you know what I know which places I am not going to. Maybe some will say that's unfair but listen you except a shop to know the ins n outs about something if there certified. Especially since this happened a lot before.

2005 PMR. Full Ti Evo 2, BMC Race, V-Stacks, PC3, IG Module, DJ QS (not installed), 1/5th throw (not installed), -1 +2 with Gold RK Chain, Speedo Healer V4, Removed 2ndaries, Red GiPro, Pilot Powers, Dual H.I.D.s, Brocks brackets and strap, Rear 2" Muzzy Drop, Vortex Rearsets, Scotts Damper, 2 HyperPro Dampers, Puig DB, ASV Levers, Titax Levers, Pazzo Levers, Kill switch (made to look like it's mounted), CA front/rear lights and a owner who adores her...

Last edited by OneSLOW10; 04-26-2008 at 03:51 PM.
OneSLOW10 is offline  
post #9 of 42 Old 04-26-2008, 03:54 PM
GP Rider
 
JOSHUAZX10's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Lakewood, CO
Posts: 1,134
Posting Frequency
Images: 7
   
Send a message via Yahoo to JOSHUAZX10
Quote:
Originally Posted by OneSLOW10 View Post
That does not work. Others have had issues and fixed it but the F'n Fags didn't post on how they did it. They just updated saying I FIXED IT! Well yeaaaaaa for you d!ck. Tell people how you did it in case they have the same issue. It's tickin me off b/c today I had a lot to do with the 10 even tho it's windy.

I called a few dyno certified shops around here and talked to them about what i did this and that and they sound like Fvck Tards. So I said to myself well you know what I know which places I am not going to. Maybe some will say that's unfair but listen you except a shop to know the ins n outs about something if there certified. Especially since this happened a lot before.
I take it you're not in a good mood right now ???
JOSHUAZX10 is offline  
post #10 of 42 Old 04-26-2008, 03:57 PM
Bloo Moderator
 
bluedevil's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: SAC,CA
Posts: 23,742
Posting Frequency
Images: 3
           
Quote:
Originally Posted by JOSHUAZX10 View Post
I take it you're not in a good mood right now ???
I think he's always like that
bluedevil is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki ZX-10R.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pic: An up-close look at an Improvised Explosive Device found in Iraq. CaFFeineSouLja Pictures and Videos 20 12-14-2007 08:12 AM
PC III Device error 17/18 Help! tony83 Performance and Tech 15 07-31-2007 03:31 PM
Possibly the best Security device out there Static IP The Out House 5 04-26-2006 09:50 PM
*NWS* New anti-carjacking device... El Diablo Adult Content - Photos / Videos - N.W.S. 21 03-06-2006 08:08 PM
Most powerful device ever used by humans Louks03 The Out House 11 04-27-2005 05:42 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome