Gen 2: 2006-2007 No oil pressure after head install - Kawasaki ZX-10R.net
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 Old 04-29-2011, 07:20 PM Thread Starter
Street Rider
 
THECYKOTIK1's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Fort Wayne, IN
Posts: 80
Posting Frequency
Images: 2
 
Angry No oil pressure after head install

just put in race cams, kawasaki race springs, and thin head gasket. Now the oil light will not shut off. I tried the loosening of the filter like the sticky said and nothing. Anyone have any ideas? Bike fires right up but no oil pressure. FI light is on too but I don't have the air temp sensor plugged in. I'm very concerned about the oil pressure light and wondering if anyone's experienced this? HELP!!

Full Ti/CF Akrapovic EVO system, K&N filter, .045 Head gasket, Shaved & Ported head, Kawasaki race valve springs, Kawasaki race cams, PCIII + Ignition Module w/ rev extend, Removed secondary butterflies, Ivans TRE, PLX wideband, Orient Express clutch springs, Cut-down seat, Rifleman throttle insert, Muzzy links/Schnitz strap
THECYKOTIK1 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 04-29-2011, 08:08 PM
Track Day Rider
 
Maddevill's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: CA
Posts: 134
Posting Frequency
Images: 3
 
Talking Hmmm

Your pump may be cavitating. The head work shouldn't affect the oil flow assuming you didn't leave a rag in there somewhere. Try starting and blipping the throttle a couple of times. That's what I have to do every time I change my filter. Good luck and keep us posted.
Maddevill is offline  
post #3 of 5 Old 04-29-2011, 08:26 PM Thread Starter
Street Rider
 
THECYKOTIK1's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Fort Wayne, IN
Posts: 80
Posting Frequency
Images: 2
 
Whew. Revved it a little and went away. Was scared to rev with the oil light on. Thanks man really appreciate it.

Full Ti/CF Akrapovic EVO system, K&N filter, .045 Head gasket, Shaved & Ported head, Kawasaki race valve springs, Kawasaki race cams, PCIII + Ignition Module w/ rev extend, Removed secondary butterflies, Ivans TRE, PLX wideband, Orient Express clutch springs, Cut-down seat, Rifleman throttle insert, Muzzy links/Schnitz strap
THECYKOTIK1 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 5 Old 04-30-2011, 01:51 AM
WSB Rider
 
Kawawog's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Nsw Australia
Posts: 755
Posting Frequency
 
Send a message via MSN to Kawawog
Happy days
Kawawog is offline  
post #5 of 5 Old 04-30-2011, 01:15 PM
Track Day Rider
 
Maddevill's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: CA
Posts: 134
Posting Frequency
Images: 3
 
Talking Whoo hoo!

Quote:
Originally Posted by THECYKOTIK1 View Post
Whew. Revved it a little and went away. Was scared to rev with the oil light on. Thanks man really appreciate it.
Glad it worked out! Have fun!
Maddevill is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki ZX-10R.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SSB's 04 vs 2010 ZX10R Head to Head hellsrazor The ZX-10R 50 09-02-2011 07:54 AM
No brake pressure after CBR calipers install mentis imperium Performance and Tech 44 10-26-2009 03:48 PM
Stock Install Height for GEN 1 head flashf3 Performance and Tech 1 08-05-2009 10:01 PM
Head to head my 10 & 05 Gixxer 1000 ZXTOM The Out House 28 05-12-2006 10:37 PM
Euro Install: Easiest Way to Re-install Inner Liner Under Headlight? IcePick06 Performance and Tech 18 12-30-2005 10:52 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome