Gen 1: 2004-2005 Misfiring please help - Kawasaki ZX-10R.net
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 Old 07-21-2012, 09:00 AM Thread Starter
Squid
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 1
Posting Frequency
 
Misfiring please help

It feels like I have a misfire and I tested the temp of the exhaust so I could find what one was misfiring and cylender 4 was about 20-40 degrees colder I changed the spark plug and the pack but still runs 20-40 degrees cooler . . . Anyone have any idea what it could be ?
j.waring is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old 07-21-2012, 12:29 PM
Champion Rider
 
Join Date: Sep 2011
Location: Seattle, WA
Posts: 280
Posting Frequency
    
Swap the fuel injector with another cylinder's injector, then see if the temp difference changes to the other test cylinder.

Check the lobes on the intake and exhaust side of the cam shafts on that cylinder, make sure they haven't been ground down.

If this problem only happens on idle, pull the air bypass valve on the throttle body for that cylinder and make sure its not clogged.

Check for carbon buildup, use a camera from Lows (you can return it after using it). Perform a compression test and see if that cylinder is significantly different from the rest. A leak down test would also be useful if you have the equipment.

2006 ZX-10R :: Just a shade tree mechanic keeping a 75,000 mile beast alive.

Last edited by antaren; 07-21-2012 at 12:31 PM.
antaren is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki ZX-10R.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Gen 2: Misfiring with new plugs! BigCat10R Performance and Tech 26 05-02-2012 12:33 AM
Gen 2: Misfiring problem OPP41 Performance and Tech 10 06-29-2011 06:05 PM
misfiring under load!!! Any idea's speedtechnz Performance and Tech 17 08-01-2007 10:01 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome