Gen 2: 2006-2007 loud engine swirl - Kawasaki ZX-10R.net
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 12 Old 04-12-2013, 07:25 PM Thread Starter
Street Rider
 
Join Date: Dec 2011
Location: Finish line first
Posts: 57
Posting Frequency
 
loud engine swirl

Hey guys I would like to see if anyone else has had this happen before. I was riding the other day through town going like 50 mph, and a loud squealing noise came from the engine on my bike for roughly 4 to 5 seconds then it stopped. It ran fine all the way home the next morning I started it up and it idled for about 5 seconds and started squealing again so I shut it off immediately. Tried starting and it is squealing while cranking..any ideas? I've already taken the starter cover off and made sure it want the starter or gears.any help will be greatly appreciated
allblackstroker00 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 12 Old 04-12-2013, 07:48 PM
BigCat for Prez!
 
BigCat10R's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Baton Rouge, Louisiana
Posts: 7,229
Posting Frequency
           
post a video if u can


Quote:
Originally Posted by nakedinseattle View Post
in reference to the man card issue, let me clarify it for everyone, " If a man builds a 1000 bridges and sucks one cock, that doesnt make him a bridge builder, it makes him a cock sucker..."
My bike is the fattest and slowest of all the G2s
BigCat10R is offline  
post #3 of 12 Old 04-12-2013, 08:17 PM Thread Starter
Street Rider
 
Join Date: Dec 2011
Location: Finish line first
Posts: 57
Posting Frequency
 
Won't start anymore and 1st gear is the only one that it will actually go into and when I try to roll the bike in gear the tire just slides. I just had the valves shimmed over the winter and haven't even put 100 miles on it. i'm thinking that something that he has done is the culprit
allblackstroker00 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 12 Old 04-12-2013, 08:40 PM
BigCat for Prez!
 
BigCat10R's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Baton Rouge, Louisiana
Posts: 7,229
Posting Frequency
           
Man u got me then. post a video of u trying to start it. might help a little


Quote:
Originally Posted by nakedinseattle View Post
in reference to the man card issue, let me clarify it for everyone, " If a man builds a 1000 bridges and sucks one cock, that doesnt make him a bridge builder, it makes him a cock sucker..."
My bike is the fattest and slowest of all the G2s

Last edited by BigCat10R; 04-12-2013 at 08:56 PM.
BigCat10R is offline  
post #5 of 12 Old 04-12-2013, 09:13 PM
GP Star
 
thundercoupe9's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: ST. LOUIS
Posts: 2,158
Posting Frequency
  
is the engine locked up? If the rear tire slides even when the clutch is pulled in?
thundercoupe9 is offline  
post #6 of 12 Old 04-12-2013, 09:28 PM Thread Starter
Street Rider
 
Join Date: Dec 2011
Location: Finish line first
Posts: 57
Posting Frequency
 
Yes the engine is stuck but not when the clutch is pulled in the bike rolls fine. I'm going to try to post a video but the battery is dead now from trying to start it it doesn't even have enough juice to spin it any more. I know these motors are practically bomb proof and like I said it ran flawlessly before I had the valves shimmed.
allblackstroker00 is offline  
post #7 of 12 Old 04-12-2013, 09:38 PM Thread Starter
Street Rider
 
Join Date: Dec 2011
Location: Finish line first
Posts: 57
Posting Frequency
 
Ok I obviously can't attach a video from my phone ugh
allblackstroker00 is offline  
post #8 of 12 Old 04-12-2013, 09:45 PM
GP Star
 
thundercoupe9's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: ST. LOUIS
Posts: 2,158
Posting Frequency
  
do you have a charger to charge the battery?
thundercoupe9 is offline  
post #9 of 12 Old 04-12-2013, 09:53 PM Thread Starter
Street Rider
 
Join Date: Dec 2011
Location: Finish line first
Posts: 57
Posting Frequency
 
Yes but it probably won't be charged until tomorrow I'll try to get a video up asap but either way the bike is going back to the guy that shimmed the valves. Its his baby no one else had been inside the motor but him
allblackstroker00 is offline  
post #10 of 12 Old 04-12-2013, 11:11 PM
Track Day Rider
 
dsingersoll's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 197
Posting Frequency
Images: 5
 
Garage
Definitely if you can, get someone to record the issue whil you replicate the sound, a member here will chime in on potential issue. Good luck to you, and hopefully the motor isn't damaged. We can assume it ain't a belt squealing. But good luck again.
dsingersoll is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki ZX-10R.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How loud is too loud?? eclecticrider General Motorcycle Discussions 6 04-08-2008 07:26 AM
swirl marks FastAsHellZX10 The ZX-10R 10 02-04-2008 08:12 PM
need some help here, loud noise zfactor2004 Performance and Tech 19 03-12-2007 02:51 PM
How loud is it? Darren797 The ZX-10R 17 08-07-2006 03:15 PM
loud pipes! j1000 The Out House 41 09-28-2005 05:21 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome