Gen 3: 2008-2010 idle stutter - Kawasaki ZX-10R.net
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 Old 06-19-2012, 07:56 PM Thread Starter
Squid
 
Join Date: Jun 2012
Location: san antonio!!!
Posts: 13
Posting Frequency
 
idle stutter

so i just bought this bike about a week ago now. has close to 14k miles on it and just had an oil change done 1000 miles ago. when i turn the bike on as a cold start it tends to die immediately (unless i gas it for a few seconds) once it has warmed up, the bike idles with a stutter, but doesnt die.

now the bike as far as i know, only has a full leo vince exahust system added to it.

This is my first 1000cc and i never had this issue with my 600cc's, even on cold starts. so im just wondering if this is a common issue with 1000's


thanks for reading

EDIT: forgot to say bike idles at 1k so i dont think idle needs to be turned up but i could be wrong.
dgarcia1688 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 06-19-2012, 08:15 PM
WSB Rider
 
badassjake's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Atlantic CANADA
Posts: 944
Posting Frequency
 
open it a tad bit to say, 1,300rpms and see how it responds

2004 ZX10R-few mods here and there......
and even made more Evil by Woolich.
badassjake is offline  
post #3 of 5 Old 06-19-2012, 08:20 PM
REPOST Enforcement Mod
 
SkyDork's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Wesley Chapel, FL
Posts: 13,531
Posting Frequency
           
Garage
Idle setting should be 1,150 +/-150 RPMs. Try upping it slightly as the first step to troubleshooting this.

The idle up circuit should kick in when it's cold and keep a higher idle initially and then settle down to what you set. but if it dies right away cause of a lower idle setting, it may be causing some issues.

I may not be perfect, but at least I don't ride a Suzuki.

Ridding the Internet of bad grammar, 1 post at a time.
#WordCrimes




SkyDork is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 5 Old 06-19-2012, 09:05 PM Thread Starter
Squid
 
Join Date: Jun 2012
Location: san antonio!!!
Posts: 13
Posting Frequency
 
oh ok see i thought it was supposed to be set at 1k rpms. i will def up that a tad and see how it responds. thanks for the tips, greatly appreciate it
dgarcia1688 is offline  
post #5 of 5 Old 06-21-2012, 05:59 PM
WSB Rider
 
BratNetwork's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Haledon, NJ
Posts: 874
Posting Frequency
 
I noticed when I took my secondaries out that the idle wasn't as smooth and I had to tweak the idle a bit to get it to be ok, but even at that it wasn't as consistent as I'd like. I got an ECU flash and put the secondaries in and never looked back... I would check to see if the secondaries are there or not if you still aren't satisfied after bumping the idle up.

2008 ZX-10R | Black | Arrow Headers | AreaP Slip-on CF | K&N Filter |GUTS ECU Flash By Guhl Motors | Block-Off Plates | Fender Eliminator | Clear Alternatives Integrated Taillight | Rifleman's 1/5th Throttle Insert | Speedohealer | Pro-Grip 719s | Vortex Bar Ends | Puig Z DB Windscreen | CBR1000 Mirrors | Vortex 520 Sprockets -1/+1 | RK Gold 520 Chain | Galfer SS Lines | Pazzo Shorty Levers | Vortex Gas Cap | Rebuilt Damper | Lightech Rearsets | Much More To Come
BratNetwork is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki ZX-10R.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sub 3000rpm Stutter and rough idle scott22neale The ZX-10R 61 06-19-2012 05:33 PM
Gen 1: rough idle stutter below 3k rpm poyter789 The ZX-10R 6 04-04-2012 05:50 AM
05 ZX10R Stutter... GRKZX10R Performance and Tech 8 09-23-2011 04:55 PM
Sub 3000rpm Stutter and rough idle scott22neale Performance and Tech 1 08-02-2010 03:46 PM
08 zx10r high rpm rev stutter snowy10r Performance and Tech 1 05-24-2010 03:30 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome