How to pull error codes on 06'??? - Kawasaki ZX-10R.net
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 9 Old 08-27-2006, 01:00 PM Thread Starter
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 1,146
Posting Frequency
  
How to pull error codes on 06'???

Im still having some issues with my bike after replacing the throttlebodies and map sensor.. I was wondering if anyone has the service manual or knows how to pull the codes from an 06'.. thanks in advance!!
deezuhl is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 Old 08-27-2006, 01:13 PM
GP Star
 
BigDally's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Springfield, TN USA
Posts: 2,248
Posting Frequency
    
Send a message via MSN to BigDally
  • Turn Ignition Switch On
  • Push the mode button to dispaly the odometer
  • Push the reset button for more than 2 seconds
The service code should be displayed on the screen (2 digits).

To get out of self diag mode, hold reset again for 2 more seconds, or switch iginition off....

D
BigDally is offline  
post #3 of 9 Old 08-27-2006, 01:17 PM Thread Starter
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 1,146
Posting Frequency
  
Quote:
Originally Posted by BigDally
  • Turn Ignition Switch On
  • Push the mode button to dispaly the odometer
  • Push the reset button for more than 2 seconds
The service code should be displayed on the screen (2 digits).

To get out of self diag mode, hold reset again for 2 more seconds, or switch iginition off....

D
oh ok cool.. so its not like jumping a plug on the bike to count the flashing light sequence type deal.. sorry i have never had to pull a code on any of my bikes so im just making sure.. thanks BD!!
deezuhl is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 9 Old 08-27-2006, 01:18 PM
GP Star
 
BigDally's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Springfield, TN USA
Posts: 2,248
Posting Frequency
    
Send a message via MSN to BigDally
Quote:
Originally Posted by deezuhl
oh ok cool.. so its not like jumping a plug on the bike to count the flashing light sequence type deal.. sorry i have never had to pull a code on any of my bikes so im just making sure.. thanks BD!!
Not a prob, just glad I could help someone else for once....

D
BigDally is offline  
post #5 of 9 Old 08-27-2006, 01:25 PM Thread Starter
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 1,146
Posting Frequency
  
Quote:
Originally Posted by BigDally
Not a prob, just glad I could help someone else for once....

D

let me ask a dumb question if my bike isnt throwing an FI light anymore after replacing some parts will the code still be stored in the ECU to where you need to reset the ecu somehow.. i tried what you said above and no #' pull up.. probably cause i dont have an FI light anymore.. thanks
deezuhl is offline  
post #6 of 9 Old 08-27-2006, 03:17 PM
GP Star
 
BigDally's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Springfield, TN USA
Posts: 2,248
Posting Frequency
    
Send a message via MSN to BigDally
The manual says that if the problem no longer exists (or is repaired), no codes will be displayed. However the problem history is still preserved in the ECU, and can't be erased....

D
BigDally is offline  
post #7 of 9 Old 08-27-2006, 03:21 PM Thread Starter
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 1,146
Posting Frequency
  
Quote:
Originally Posted by BigDally
The manual says that if the problem no longer exists (or is repaired), no codes will be displayed. However the problem history is still preserved in the ECU, and can't be erased....

D
ok thanks bro!! im not sure if the problem history is still affecting my bike.. i guess i am gonna need to borrow a friends ecu to see if its my ecu thats bad or not..
deezuhl is offline  
post #8 of 9 Old 08-27-2006, 03:43 PM
GP Star
 
BigDally's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Springfield, TN USA
Posts: 2,248
Posting Frequency
    
Send a message via MSN to BigDally
Quote:
Originally Posted by deezuhl
ok thanks bro!! im not sure if the problem history is still affecting my bike.. i guess i am gonna need to borrow a friends ecu to see if its my ecu thats bad or not..
What's it doing?

D
BigDally is offline  
post #9 of 9 Old 08-27-2006, 03:53 PM Thread Starter
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 1,146
Posting Frequency
  
Quote:
Originally Posted by BigDally
What's it doing?

D

thanks for asking but trust me it will take me 2 hours to type.. to sum it up the bike on the kit ecu will run perfect for 1 pass and then 2nd pass it pulls timing for some reason dropping the air fuel down to 11's.. the biek could go 194mph on 1st pass then 2nd pass 187, 3rd pass 184, and so on.. motor is perfect and we have done so much in the last 2 weeks to fix it and no resolve. this week i am going to try a new kit ecu and see if its an issue with the ecu.. i orginally thought it was the throttlebodies cause i had an FI light from removing the 2nd butterflies and the bar also.. i just replaced the TBs and the FI light is gone but we have the same issue..
deezuhl is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki ZX-10R.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mileage Error FERD The ZX-10R 6 08-20-2006 12:09 PM
need help with codes eric The ZX-10R 6 04-30-2006 03:35 PM
FI error on exhaust valve removal jpaterson Performance and Tech 14 02-22-2006 05:30 PM
'06 ZX-10R speedo error margin. naoki The ZX-10R 13 01-23-2006 11:19 PM
My Bikes Speedo Error............ SP8 The ZX-10R 5 07-30-2004 07:00 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome