Hit a bump, HID is out now - Kawasaki ZX-10R.net
 4Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 23 Old 06-30-2018, 05:39 AM Thread Starter
Squid
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 20
Posting Frequency
 
Hit a bump, HID is out now

Hit a bump the other night while riding, and now my low beam HID isn't working. High beam works fine, but if I switch to the low beam, everything goes dark. I checked all the connections and everything seems solid. Ballast problem? Just wondering if anyone has had a similar issue with a quick fix before I buy a new kit. Thanks! It's a Gen 1 BTW.

Sent from my SM-G955U using Tapatalk
arcticwhite is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 23 Old 07-01-2018, 10:40 PM
GP Star
 
blink.'s Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: North Carolina
Posts: 2,341
Posting Frequency
           
Swap the bulbs first to see if that's the problem, then swap the ballast from the other light to see if it's bad. Good luck. I switched to LEDS from HIDS when mine gave me problems.


Last edited by blink.; 07-01-2018 at 10:42 PM.
blink. is offline  
post #3 of 23 Old 07-02-2018, 02:08 AM Thread Starter
Squid
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 20
Posting Frequency
 
Quote:
Originally Posted by blink. View Post
Swap the bulbs first to see if that's the problem, then swap the ballast from the other light to see if it's bad. Good luck. I switched to LEDS from HIDS when mine gave me problems.
You like the LEDs? I saw them online and was tossing the idea around.

Sent from my SM-G955U using Tapatalk
arcticwhite is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 23 Old 07-02-2018, 12:15 PM
GP Star
 
blink.'s Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: North Carolina
Posts: 2,341
Posting Frequency
           
Quote:
Originally Posted by arcticwhite View Post
You like the LEDs? I saw them online and was tossing the idea around.

Sent from my SM-G955U using Tapatalk
Yeah, got Auxbeam LEDS in everything I own now.

blink. is offline  
post #5 of 23 Old 07-02-2018, 12:35 PM Thread Starter
Squid
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 20
Posting Frequency
 
Quote:
Originally Posted by blink. View Post
Yeah, got Auxbeam LEDS in everything I own now.
It was the ballast. I just ordered a set of LEDs. I'm tired of screwing with ballasts.

Sent from my SM-G955U using Tapatalk
arcticwhite is offline  
post #6 of 23 Old 07-02-2018, 01:31 PM
WSB Rider
 
ddipaola's Avatar
 
Join Date: Feb 2018
Location: Macomb, MI
Posts: 623
Posting Frequency
 
Garage
I use to have Ballasts go out all the time lol at least once a year, HIDs are incredibly unreliable, but when they do work they're amazing. Only con to the LED is how chunky they are and they may require some heavy modding to the headlight cover (if they're the same kind of LED I run on my FZ09). I ended up just buying those high intensity bulbs you can get at like Meijer for $50 and I haven't had an issue. They're just std powered bulbs so no bs, plug and play, & they should last the life of the bike.

When in doubt... send it!
ddipaola is offline  
post #7 of 23 Old 07-17-2018, 07:47 AM Thread Starter
Squid
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 20
Posting Frequency
 
I finally got around to installing the LEDs and they are awesome! Super easy install, good fit, very bright!

Sent from my SM-G955U using Tapatalk
arcticwhite is offline  
post #8 of 23 Old 07-17-2018, 08:03 AM
GP Rider
 
NinjaLife's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: N. Florida
Posts: 1,394
Posting Frequency
  
Thinking about switching to LED's myself too. My damn HID's haven't given me any problems in the past 3 or 4 years that I've had em installed. So I really don't have a reason to switch right now lol.
NinjaLife is offline  
post #9 of 23 Old 07-17-2018, 11:10 AM
Squid
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 43
Posting Frequency
 
HIDs just seem to be more trouble than they are worth sometimes.. LED is the future
primacarne is offline  
post #10 of 23 Old 07-17-2018, 12:05 PM
WSB Rider
 
ddipaola's Avatar
 
Join Date: Feb 2018
Location: Macomb, MI
Posts: 623
Posting Frequency
 
Garage
Quote:
Originally Posted by primacarne View Post
HIDs just seem to be more trouble than they are worth sometimes.. LED is the future
LEDs were invented 50 years ago but okay...

When in doubt... send it!
ddipaola is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki ZX-10R.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bump your for sale thread to the top NinjeR The Out House 6 10-22-2010 01:02 AM
Anyone have a bump pad on their 08? CrotchRocketeer The ZX-10R 3 09-27-2010 06:09 PM
PLEASE HELP!!04 ZX-10 cut off when going over bump.. sloan Performance and Tech 5 06-22-2009 11:22 AM
Hit Speed bump k_p_m The ZX-10R 2 04-23-2009 03:43 PM
Bump Locking MyZuC Pictures and Videos 4 02-09-2007 11:29 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome