Gen 4 trouble with stalling out - Kawasaki ZX-10R.net
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 10-02-2014, 07:57 PM Thread Starter
Squid
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 2
Posting Frequency
 
Gen 4 trouble with stalling out

I purchased a gen 4 2011 zx10r. Bike came with a Bazazz and dyno map, full yoshi exhaust, and extended swingarm, and flashed ecu. It was too much pricewise for me so they took off the bazzazz and swingarm to lower the price. Ive noticed the idle is terrible and it has cut off twice. Once taking a slow turn with the clutch in, and once at a redlight. Is the full yoshi exhaust not going to work well without the bazazz? First gear ive noticed some sputtering and the exhaust sounds like snap crack pop. Please help!
rex121 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 10-03-2014, 12:41 AM
WSB Rider
 
jgarst's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: North of Indy
Posts: 636
Posting Frequency
 
I don't think yosh offers a full exhaust for the gen 4, Just the 3/4 or whatever they call it. The bike shouldn't have any issues from the exhaust. I'd look into the plugs that the bazzaz plugged into and make sure they are all fully connected. Seems like something like that may be you issue. The exhaust is most likely accounted for in the flash anyways so I don't see it causing any issues.

2011 ZX10R

Schnitz Racing reflash and tune with Woolich, TB slip on, EvoTech crash kit and rear spools, Hotbodies black undertail and tinted windscreen, Gsxr Brembo swap, Bestem carbon heel guards, Renthal dual compound grips, KD block off plates, BMR air filter, Bazzaz QS4, EK ZZZ gold chain & -1 Renthal sprocket, Gsxr gold headstem nut, Roaring Toyz rear link, Schnitz front strap kit, Rifleman 1/5 insert, Gregg's mirror deletes

SWB best time [email protected] 1.67 60ft
jgarst is offline  
post #3 of 4 Old 10-03-2014, 07:01 AM
REPOST Enforcement Mod
 
SkyDork's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Wesley Chapel, FL
Posts: 13,532
Posting Frequency
           
Garage
Who did the ECU flash? Do you know? Did you test ride or at least start the bike with the Bazzaz on there before buying it? Does it run fine everywhere else and not just at idle? I'm wondering if it might be the flash. If it was some generic map that was thrown on there, it might have a fueling issue down low. I'd try to talk with the previous owner and see if you can get some details on that.

Unfortunately the idle on the G4 is computer controlled through an idle control valve, so it's not adjustable unless you reprogram the ECU or modify the throttlebodies.

I may not be perfect, but at least I don't ride a Suzuki.

Ridding the Internet of bad grammar, 1 post at a time.
#WordCrimes




SkyDork is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 4 Old 10-03-2014, 04:44 PM Thread Starter
Squid
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 2
Posting Frequency
 
They changed the spark plugs and took it apart and im guessing messed with the idle thru the throttle body, Ive had it back one day and it seems to run better. Im not sure who did the ECU flash. The bike has 3000 miles, didnt think the plugs would go bad so soon. I never test drove the bike lol.
rex121 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki ZX-10R.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Gen 1- Trouble turning off bike WBrianS The ZX-10R 1 03-12-2014 09:34 AM
gen 4 shifting trouble? roy damron The ZX-10R 54 10-28-2012 10:19 AM
1st gen stalling kawdawg Performance and Tech 17 06-22-2012 09:19 AM
Gen 2 Engine Stalling Soap The ZX-10R 0 12-21-2011 06:40 PM
First Gen Stalling?? Ctracer51 Performance and Tech 2 04-01-2010 09:25 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome