Gen 1 speedo info please - Kawasaki ZX-10R.net
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 20 Old 01-08-2011, 11:16 PM Thread Starter
Squid
 
smokerider 666's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Adelaide Sth Oz
Posts: 44
Posting Frequency
 
Gen 1 speedo info please

Hi guys - I have an Australian Gen 1 with a damaged speedo cluster & the lcd section is unreadable.

I have tried for 3 months to source one here in Oz but its looking grim. Seems like ebay Us & Uk is the way to go.

Does anyone know if a US or Euro spec speedo would connect & work as normal? We have the immobilizer ignition system here same as the Euro models & I've noticed Us spec clusters have US stamped on the back which leads me to think they might not adapt??

Any suggestions?
smokerider 666 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 20 Old 01-08-2011, 11:20 PM
Bloo Moderator
 
bluedevil's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: SAC,CA
Posts: 23,742
Posting Frequency
Images: 3
           
For a 1st Gen the Kawi Manual makes NO notice there is a difference....both can be programed for MPH or KPH as well.

bloo
bluedevil is offline  
post #3 of 20 Old 01-09-2011, 09:10 AM Thread Starter
Squid
 
smokerider 666's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Adelaide Sth Oz
Posts: 44
Posting Frequency
 
Just noticed on ebay that the US spec speedo display does not have the key symbol warning light that flashes when the ignition immobilizer is on.

This is positioned directly opposite the low fuel warning light on the Euro & Australian spec clusters.
smokerider 666 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 20 Old 01-10-2011, 05:11 AM Thread Starter
Squid
 
smokerider 666's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Adelaide Sth Oz
Posts: 44
Posting Frequency
 
I spoke to my local dealer today & he could'nt tell me if a US spec cluster would work without problems on my bike.
He did hint that a euro spec is probably the better way to go due to the ignition cut off & then suggested if I buy a new cluster from him he would do me a good deal.

Cost = $1150 'ca-chinnng'!!
smokerider 666 is offline  
post #5 of 20 Old 01-10-2011, 05:58 AM
GP Star
 
tasos's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Cyprus, Europe
Posts: 2,658
Posting Frequency
Images: 8
       
Send a message via Yahoo to tasos
Quote:
Originally Posted by smokerider 666 View Post
Just noticed on ebay that the US spec speedo display does not have the key symbol warning light that flashes when the ignition immobilizer is on.

This is positioned directly opposite the low fuel warning light on the Euro & Australian spec clusters.
Do you mean the FI light?

I also think the speedos should be the same, they can be programmed km/miles and C/F.
tasos is offline  
post #6 of 20 Old 01-10-2011, 06:30 AM
WSB Rider
 
Flipr's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Melbourne,Australia
Posts: 825
Posting Frequency
Images: 3
  
On the Aust models we have an Immobiliser as standard equipment.On the Gen 3 there is a flashing red light on the r/h side of the cluster down the bottom(directly opposite the low fuel light).Not sure about the Gen 1.I'd imagine it to be in the same spot.
Mine starts flashing as soon as you turn the key off.Also there is a flashing image of a key on the screen.
Flipr is offline  
post #7 of 20 Old 01-10-2011, 07:03 AM
GP Star
 
tasos's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Cyprus, Europe
Posts: 2,658
Posting Frequency
Images: 8
       
Send a message via Yahoo to tasos
Quote:
Originally Posted by Flipr View Post
On the Aust models we have an Immobiliser as standard equipment.On the Gen 3 there is a flashing red light on the r/h side of the cluster down the bottom(directly opposite the low fuel light).Not sure about the Gen 1.I'd imagine it to be in the same spot.
Mine starts flashing as soon as you turn the key off.Also there is a flashing image of a key on the screen.
Yeah man i remember something about a key image but couldn't find it on the manual...Need to recheck
tasos is offline  
post #8 of 20 Old 01-10-2011, 10:52 AM
Supercharged Mod
 
Join Date: May 2004
Location: Toronto, Canada
Posts: 4,388
Posting Frequency
         
The North American spec cluster doesn't have the flashing immobilizer LED ... but the factory service manual makes absolutely no mention of it, either. It's probably not essential for the function of the immobilizer system - but there's not really any way to know that. Some of these security-related systems are deliberately not fully documented.


Helibars, MRA screen, Ohlins damper, reversed shift pattern, sorted suspension, braided lines, Michelin Pilot Power, all else stock 'coz it's fast enough!
GoFaster is offline  
post #9 of 20 Old 01-10-2011, 11:15 AM
GP Star
 
Quick10's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: SoCal
Posts: 3,152
Posting Frequency
Images: 5
           
Will it run without the cluster? I know the US models will.
Quick10 is offline  
post #10 of 20 Old 01-10-2011, 05:28 PM Thread Starter
Squid
 
smokerider 666's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Adelaide Sth Oz
Posts: 44
Posting Frequency
 
Good idea! I will disconnect the cluster & try to start it
smokerider 666 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki ZX-10R.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Anyone have info on...... Spyterman The ZX-10R 6 04-18-2008 09:39 PM
Need help or info on something. ar2d2 The Out House 1 03-29-2007 03:19 AM
need sum pay pal info plz SUPER K The Out House 6 03-23-2006 04:21 PM
Speedo info and Aprilia Mille Stuff ZXtasy The ZX-10R 1 07-21-2005 01:23 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome