Frightening Ride!! - Kawasaki ZX-10R.net
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 9 Old 07-16-2010, 03:06 AM Thread Starter
Squid
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 4
Posting Frequency
 
Frightening Ride!!

Got a 2007 10 with a few mods,P/Comm,Full Race Akro,K&N,Altered Sprockets etc and the 10 is lovely in all riding conditions except when cruising between 70-90 m.p.h,around 5-7000 rpm,The Bike then feels like it has no power and makes a strange induction noise so you open the throttle a bit more and Bang the power kicks right in and nearly throws you off if you are not concentrating. I have had it Dynoed twice and the Guy who did it said that it is weakening itself off between 5-7000 rpm,He remapped it,making around about 168 bhp at the back wheel,It idles well,Loads of grunt when overtaking and overall is 100% better than before...................however I took it out on Sunday morn and after about 10-15 miles on at a constant 80m.p.h the Bike started doing it again,Any Ideas
rb440ci is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 Old 07-16-2010, 03:29 AM
Dont mess wit White Ninja
 
abzx10r's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Palm Beach
Posts: 5,932
Posting Frequency
      
What gearing/sprocket size are you running first off! Second what gear are you in at 80mph? Just so you know gearing/sprockets can cause dead spots in your power band no doubt! Also what gear are you in at 80mph? 3-4th gear cruising right??


ps this is why I dont post when people ask advice, there on one minute pleading for help then the nexted there gone and they never come back to 10r.net....I'll stick to my one word posts more often lol

abzx10r is offline  
post #3 of 9 Old 07-16-2010, 03:42 AM
All show and all go 10r
 
JLG0987's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: BC, Canada
Posts: 5,921
Posting Frequency
         
Quote:
Originally Posted by abprep07 View Post
ps this is why I dont post when people ask advice, there on one minute pleading for help then the nexted there gone and they never come back to 10r.net....I'll stick to my one word posts more often lol
So you're the one scaring all the new guys away. I KNEW IT!
JLG0987 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 9 Old 07-16-2010, 04:49 AM Thread Starter
Squid
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 4
Posting Frequency
 
Firstly Thanks for the reply,The Gearing is 1:1 down on both Sprockets,Its hard to put down in writing exactly what the bike does,Other than in cruise mode the Power delivery,Idle, Fuel Economy,is superb,I know its not down to Sprocket gearing. If you get the Bike to around 70-80 mph in 6 gear the bike s induction roar from the ran air changes sound which sounds as though it is holding back,there does not appear to be any misfiring or pops and bangs bach through the Exhaust,The Bike does not feel as if it has enough power to get past cars or trucks(all between 5-7000 rpm/70-80mph) then if you open the Throttle up just a tiny bit then all the Power comes in at once.....Like I say its very difficult to describe but frightening when you are on the Bike. I Have had 5 years on a Busa,zzr1100,zx9 and a Fireblade and have never expieranced anything like this, Secondly I know the score about putting posts up to try and help someone and then not getting an answer back but in this case I am at work and was called out to a problem underneath an air craft so I,this time will not be rude in reply............Thanks.........Pete.
rb440ci is offline  
post #5 of 9 Old 09-08-2010, 10:02 PM
Squid
 
BigBird's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 37
Posting Frequency
 
I have a 2006zx10r with 14k miles . stock gearing and mine started doing same thing. I was thinking it was clutch going out and locking up. Any ideas before i make that change. i have slip on dual m4's no power commander and stock gearing.
BigBird is offline  
post #6 of 9 Old 09-09-2010, 05:59 AM
WSB Rider
 
filthy phil's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: tomball, tejas
Posts: 774
Posting Frequency
 
Quote:
The Gearing is 1:1 down on both Sprockets,
why'd you go DOWN in the rear?

team FTP
Area p, zx14 nissins and mc
Riflemans 1/5. -1 +1 sprockets w/chrome ek zzz. galfer lines. K&n.,ultra custom black front fender // over 55k miles
filthy phil is offline  
post #7 of 9 Old 09-09-2010, 07:20 AM
GP Rider
 
zx10Duran's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Carrollton, TX
Posts: 1,814
Posting Frequency
   
Gone!!

lotta newbies, where did all the regulars go?
zx10Duran is offline  
post #8 of 9 Old 09-09-2010, 10:26 AM Thread Starter
Squid
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 4
Posting Frequency
 
I got new Injectors,New Plugs and removed the the Healtech Speedo healer,(Causing a problem in the ECU )The Tank had a lot of water in it,put it on a Dyno and now its Frigtening to ride for all the right reasons
rb440ci is offline  
post #9 of 9 Old 09-09-2010, 10:43 PM
Squid
 
BigBird's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 37
Posting Frequency
 
So, the problem was??????? I don't have any mods. 2006 zx10r only mod is m4 slip ons. Any suggestions. or what worked for you.
BigBird is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki ZX-10R.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ride of the Year....My Birthday Ride Yogurt Pictures and Videos 28 06-02-2010 09:54 AM
some pics from yesterdays ride(ride of century) 06stlzx10 Pictures and Videos 14 09-22-2008 11:05 AM
B-Day Ride cmmoist Pictures and Videos 12 01-03-2008 09:54 PM
My first ride tattoo123 Welcome Newbies! 10 01-22-2006 08:45 PM
ride with jeech and first ride with 15t scottymizt The ZX-10R 14 03-01-2005 08:53 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome