Gen 3: 2008-2010 Cuts out and dies - Kawasaki ZX-10R.net
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 07-18-2019, 08:36 AM Thread Starter
Squid
 
majc_one's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Normal, IL
Posts: 15
Posting Frequency
 
Cuts out and dies

I have been having this problem with my 09 hesitates upon quick acceleration but then after awhile it will just just start to cut out and eventually die. The bike starts and idles and rides just fine.

One day I was on the interstate just cruising, but I needed to speed up and make a lane change. Well upon hammering into the throttle the bike just hesitated for a second before finally picking up speed.

Well overtime of this happening during normal rides, the bike eventually just loses all power and shuts down. The bike electronically does not turn off just simply shuts down.

I have been dealing with this for awhile and now the bike has been loosing coolant through the overflow hose. The bike NEVER get hot. This is the second engine in this bike as i feel the last engine went as a result of the same/similar situation and responses. Normal riding is fine but when hammering into the throttle it has a hesitation.
majc_one is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 07-18-2019, 01:18 PM
GP Rider
 
NinjaLife's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: N. Florida
Posts: 1,402
Posting Frequency
  
Do you have a power commander installed?
Any other mods done to the bike? This will help others help you diagnose it or at least give you some ideas where to look.
NinjaLife is offline  
post #3 of 3 Old 07-18-2019, 02:26 PM Thread Starter
Squid
 
majc_one's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Normal, IL
Posts: 15
Posting Frequency
 
Yes there is a power commander on the bike. Secondary butterflies have been removed. K&N air filter is equipped. Brocks performance exhaust. Those are the only performance mods. As far as the power commander goes, it came with the bike. I have never had it programmed or tuned or done anything with it at all in fact.
majc_one is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki ZX-10R.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome