Gen 2: 2006-2007 charging system - Kawasaki ZX-10R.net
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 10 Old 06-01-2011, 03:54 PM Thread Starter
Street Rider
 
jigger80's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: dublin
Posts: 52
Posting Frequency
 
charging system

I have an issue with the charge going back to the battery, it is very intermittent it will read above the 14.5 at the terminals but then drop back down below, it has a brand new regulator rectifier in, iv checked and no loose connections to be found, has any one ever had an issue like this? it's an 07 second gen, I'm kinda thinking startor myself, any input would be highly welcome!
jigger80 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 10 Old 06-01-2011, 03:56 PM
Speed Freak
 
garth285's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: PSL, Florida
Posts: 12,730
Posting Frequency
           
Send a message via AIM to garth285
what is lowest voltage it drops to?
garth285 is offline  
post #3 of 10 Old 06-01-2011, 04:14 PM Thread Starter
Street Rider
 
jigger80's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: dublin
Posts: 52
Posting Frequency
 
it's dropping down to 12is give or take, that's well below what's in the service manual but like I said it's very intermittent
jigger80 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 10 Old 06-01-2011, 07:29 PM
GP Rider
 
TexasRider's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Mesquite, Tx
Posts: 1,413
Posting Frequency
      
How old is the battery

Faster than a drunk snail on valium!

07 zx10r- stolen
New bike...07 GSXR1000..BMC filter, LOR slip on, 520 conversion with -1, speedohealer, pc3 custom map with xtre settings, Galfer superbike lines front, galfer sportbike line rear, shorty levers, Yami R1 throttle tube for 1/5 throttle, PAIR mod, exhaust valve gone, ecu flashed.
TexasRider is offline  
post #5 of 10 Old 06-02-2011, 01:34 AM
GP Star
 
tasos's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Cyprus, Europe
Posts: 2,658
Posting Frequency
Images: 8
       
Send a message via Yahoo to tasos
Quote:
Originally Posted by TexasRider View Post
How old is the battery
Maybe it's old or misoperates?
tasos is offline  
post #6 of 10 Old 06-02-2011, 03:14 AM Thread Starter
Street Rider
 
jigger80's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: dublin
Posts: 52
Posting Frequency
 
Quote:
Originally Posted by TexasRider View Post
How old is the battery
should have said the battery is brand new too
jigger80 is offline  
post #7 of 10 Old 06-02-2011, 03:53 AM
GP Rider
 
The Nam3less's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Mesa, Az
Posts: 1,755
Posting Frequency
           
what kind of accessories do you have running? anything staying on to drain it that you might know of?

only things i could think of. other than that it sounds like the stator. good luck



'11 Black zx-10r | Tech-spec Tank pad | Akraprovic w/ link | Power Commander V | Auto tune | HID | 1/5 Insert | Driven Smog Plates | DMP integrated tail light | Vortex rear sets w/ new pressure switch | Puig dark smoke windscreen | BMC Air Filter | Cox Radiator Guard |

To Do List:
ECU reflash
Steering Damper revalved
The Nam3less is offline  
post #8 of 10 Old 06-02-2011, 06:36 AM Thread Starter
Street Rider
 
jigger80's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: dublin
Posts: 52
Posting Frequency
 
Quote:
Originally Posted by The Nam3less View Post
what kind of accessories do you have running? anything staying on to drain it that you might know of?

only things i could think of. other than that it sounds like the stator. good luck
nope no accessories. TRE and pc3 are the only mods done to the bike.
jigger80 is offline  
post #9 of 10 Old 06-02-2011, 06:51 AM
GP Star
 
tasos's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Cyprus, Europe
Posts: 2,658
Posting Frequency
Images: 8
       
Send a message via Yahoo to tasos
If the battery and rectifier are new then..stator.
tasos is offline  
post #10 of 10 Old 06-02-2011, 07:20 AM Thread Starter
Street Rider
 
jigger80's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: dublin
Posts: 52
Posting Frequency
 
Quote:
Originally Posted by tasos View Post
If the battery and rectifier are new then..stator.
turns out stator!! happy days....not!!
jigger80 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki ZX-10R.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Gen 2: charging system wetley Parts, Gear and Accessories 8 01-15-2012 08:05 PM
charging system ok? filthy phil The ZX-10R 4 12-14-2010 07:40 PM
charging system out? filthy phil Performance and Tech 11 10-08-2010 06:56 AM
Charging system problem performancezx10r The ZX-10R 1 09-11-2010 05:47 AM
charging??? Back in 10 Performance and Tech 2 01-09-2009 03:55 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome