Bike won't start... - Kawasaki ZX-10R.net
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 25 Old 09-02-2008, 12:07 AM Thread Starter
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 106
Posting Frequency
 
Bike won't start...

I tried to search, but it seems people posted and then never responded back to others helpful insights. Basically, I was on the freeway when my bike literally just went dead. It will not start at all... all it does is make a ticking/rattling noise. What could it be?

stecson is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 25 Old 09-02-2008, 12:13 AM
Track Day Rider
 
mlkx3's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 181
Posting Frequency
 
Check your battery connections
mlkx3 is offline  
post #3 of 25 Old 09-02-2008, 12:27 AM
GP Star
 
10roller's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: so cal
Posts: 2,043
Posting Frequency
     
check you fuses?
10roller is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 25 Old 09-02-2008, 12:30 AM
WSB Rider
 
JUPJON's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Fargo, ND (only about 6 month riding season unfortunatly)
Posts: 719
Posting Frequency
Images: 15
    
Need more info, clutch switch problem, kill switch/wiring pinched?

98% of all Harleys ever sold are still on the road. The other 2% made it home.
JUPJON is offline  
post #5 of 25 Old 09-02-2008, 12:34 AM Thread Starter
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 106
Posting Frequency
 
Still working on it... as far as I see everything is hooked up fine. Like I said... I was literally cruising on the freeway when the power went out. the bikes power turns on, but the engine won't start and it just kind of ticks/rattles.
stecson is offline  
post #6 of 25 Old 09-02-2008, 01:07 AM
Champion Rider
 
hraponte's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Ewa Beach, Hawaii
Posts: 319
Posting Frequency
Images: 4
  
Had a similar problem with a ZX-7R. Does the egine turn? If it does it could be the ingition switch. Do you hear the fuel pump priming? If not, check the fuel pump.

DB Screen, ASV Levers, PCIII, Yoshimura R-77 Slip-on, Front/Rear Galfer SBK Steel Braided brake lines, Nissin Calipers, Solo Seat Cowl, Fender Eliminator, Integrated tail light, K&N Filter, Anodized red oil/brake caps, Yosh bar ends, modded damper, rim tape, X-TRE, HID light (right side), Aluminum radiator fan, Fork/Frame/Swingarm sliders, 1/5th throttle
hraponte is offline  
post #7 of 25 Old 09-02-2008, 01:11 AM Thread Starter
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 106
Posting Frequency
 
gonna check everything when there is more light out and come back with my findings, keep the suggestions coming!!! and thanks to those who responded already.
stecson is offline  
post #8 of 25 Old 09-02-2008, 01:26 AM
GP Star
 
tasos's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Cyprus, Europe
Posts: 2,658
Posting Frequency
Images: 8
       
Send a message via Yahoo to tasos
Quote:
Originally Posted by mlkx3 View Post
Check your battery connections
Most probably your battery needs recharge/ is dead.
tasos is offline  
post #9 of 25 Old 09-02-2008, 08:05 AM
Track Day Rider
 
mlkx3's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 181
Posting Frequency
 
Quote:
Originally Posted by tasos View Post
Most probably your battery needs recharge/ is dead.

, Just hope your stator is not the reason she went dead, just had mine replaced under warranty. Check battery terminal connections. If they are good charge her up and start her, then check voltage at battery
mlkx3 is offline  
post #10 of 25 Old 09-02-2008, 08:15 AM
GP Rider
 
TENN10's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Middle TN
Posts: 1,688
Posting Frequency
Images: 145
   
Do you have a Power Commander hooked up?
TENN10 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki ZX-10R.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
bike won't start russell Performance and Tech 12 03-15-2008 10:50 PM
Bike won't start ?? WRECKSHOP General Motorcycle Discussions 1 01-13-2008 12:38 PM
Need Help Bike Won't Start? D on 10R Performance and Tech 16 09-17-2007 03:59 PM
Bike won't start DareDevil The ZX-10R 34 04-22-2006 07:50 PM
Help! Bike won't start! 2ndKawasakiOwner Performance and Tech 10 08-27-2005 04:51 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome