Bike running bad 06-09 coil reading - Kawasaki ZX-10R.net
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 Old 07-08-2010, 12:02 AM Thread Starter
WSB Rider
 
ducatibrandon's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: AZ
Posts: 927
Posting Frequency
Images: 18
  
Send a message via Yahoo to ducatibrandon
Bike running bad 06-09 coil reading

Well my bike started running bad and like everybody else I checked the normal things. Plugs changed, Air filter changed/cleaned make sure no oil or dirt in the runners (k-n) just incase, valves are all SPOT on.

Seamed like it was running on 3 cylinders and I found a post where a guy said it was a loose wire out of the ecu. Sounded strange to me but I checked anyway and they are all fine. Power commander is fine did the remove it thing and had the same problem.

Well downloaded the 08 servive book from the how to section, thanks btw and on page 16-41 it tells you how to check this with a meter and damned if it was not right.
My bike runs great now with the new coil!

Stick Coil Inspection •Remove the stick coils (see Stick Coil Removal). •Measure the primary winding resistance [A] as follows.
○Connect the hand tester between the coil terminals.
○Set the tester to the 1 Ω range, and read the tester. •Measure the secondary winding resistance [B] as follows.
○Connect the tester between the plug terminal and (–) coil
terminal.
○Set the tester to the 1 kΩ range and read the tester.
Stick Coil Winding Resistance
Primary Windings: 1.2 ∼ 1.6 Ω
Secondary Windings: 8.5 ∼ 11.5 kΩ
If the tester does not read as specified, replace the coil.

When testing keep your fingers off the leads or you can get a false reading!
Here is my meter and if you don't know how to read it just put the dial on the 200 Ohm (upside horse shoe thing) setting for the first test
All of mine read 1.6 for the test between the to inner clip leads.
when they say 1.2~1.6 they mean it.

This test is done on the two prongs that the clip snaps into.

The second test put it on the 20k setting.
This test is done with your meter black on the Left plug prong thing and the red meter lead in the sparkplug boot hole.
All of mine read 10.7 so I'm sure everybodys are the same or close

When they say 8.5 ~11.5k they mean it!
Look how close below the spec mine is in the picture and the factory good setting. This picture is a BAD coil. I hope this helps somebody save $500 bucks at the stealer.

Last edited by ducatibrandon; 11-01-2010 at 10:48 AM.
ducatibrandon is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki ZX-10R.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Stick coil removal ride2ride The ZX-10R 23 08-26-2011 10:44 PM
WTB -- 08 stator coil dmj120 Wanted: Buy or Trade 0 02-25-2010 01:16 PM
White plug on coil harness (Gen 2) RussMcB Performance and Tech 2 07-09-2009 04:26 AM
Help bike won't stay running zacreeves Performance and Tech 5 05-26-2008 08:20 PM
Bike back up and running hangman39 The ZX-10R 2 09-15-2006 07:27 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome