Auto blip on gen4? - Kawasaki ZX-10R.net
 2Likes
  • 2 Post By Doppler
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 Old 08-27-2018, 11:05 PM Thread Starter
Squid
 
Join Date: Aug 2016
Location: Jackson wyoming
Posts: 15
Posting Frequency
 
Auto blip on gen4?

So I rode my brothers gen 5 with a woolich flash and the autoblip down on it. I was wondering if there is any way to do this on a gen 4? I already have a translogic qs on the bike is there anyway of adding the qs down? Thanks for the input.
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 08-28-2018, 12:26 AM
Track Day Rider
 
Doppler's Avatar
 
Join Date: Oct 2015
Location: Australia
Posts: 152
Posting Frequency
 
Garage
Unfortunately the Gen 4 does not have ride by wire throttle. One set of plates are manually operated. Auto blip requires electronic controlled throttle plates so the only way to do it is to add an electronic controller to operate the throttle plates in addition to the stock cable set up. There is a company that does it but it's very expensive.

The short answer to your question is not really. It would probably be cheaper to upgrade the bike to a Gen 5 and flash it.
SkyDork and dudewhrsmybike like this.

-Woolich/Race Tools/Log Box V3|-Graves Titanium/Carbon cat eliminator|-Ohlins Mechatronic|+2 rear|More stuff + stone chips & bugs
Doppler is offline  
post #3 of 6 Old 08-28-2018, 01:35 PM Thread Starter
Squid
 
Join Date: Aug 2016
Location: Jackson wyoming
Posts: 15
Posting Frequency
 
Thanks for the info
Quote:
Originally Posted by Doppler View Post
Unfortunately the Gen 4 does not have ride by wire throttle. One set of plates are manually operated. Auto blip requires electronic controlled throttle plates so the only way to do it is to add an electronic controller to operate the throttle plates in addition to the stock cable set up. There is a company that does it but it's very expensive.

The short answer to your question is not really. It would probably be cheaper to upgrade the bike to a Gen 5 and flash it.
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 6 Old 08-28-2018, 03:08 PM
REPOST Enforcement Mod
 
SkyDork's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Wesley Chapel, FL
Posts: 13,512
Posting Frequency
           
Garage
Doppler nailed it. And the topic has been brought up before...
https://www.zx-10r.net/forum/f23/dow...er-324089.html

The system needs to open and control the throttle, which means you need to add a control motor and throttle cables directly to the throttlebodies to override the grip. Then the system will be able to "blip" the throttle for you during downshifts.

I may not be perfect, but at least I don't ride a Suzuki.

Ridding the Internet of bad grammar, 1 post at a time.
#WordCrimes




SkyDork is offline  
post #5 of 6 Old 08-29-2018, 07:38 AM
WSB Rider
 
ddipaola's Avatar
 
Join Date: Feb 2018
Location: Macomb, MI
Posts: 651
Posting Frequency
 
Garage
Quote:
Originally Posted by [email protected] View Post
So I rode my brothers gen 5 with a woolich flash and the autoblip down on it. I was wondering if there is any way to do this on a gen 4? I already have a translogic qs on the bike is there anyway of adding the qs down? Thanks for the input.
Are you looking to use this for racing purposes or just for the ease of downshifting on the streets? You can definitely clutches downshift without problems and with a little practice. I was doing it on my Gen5 for a whole season before getting auto-blip enabled... and I was doing it on a pre-recalled tranny... like butter...

When in doubt... send it!
ddipaola is online now  
post #6 of 6 Old 09-02-2018, 08:54 PM Thread Starter
Squid
 
Join Date: Aug 2016
Location: Jackson wyoming
Posts: 15
Posting Frequency
 
Quote:
Originally Posted by ddipaola View Post
Quote:
Originally Posted by [email protected] View Post
So I rode my brothers gen 5 with a woolich flash and the autoblip down on it. I was wondering if there is any way to do this on a gen 4? I already have a translogic qs on the bike is there anyway of adding the qs down? Thanks for the input.
Are you looking to use this for racing purposes or just for the ease of downshifting on the streets? You can definitely clutches downshift without problems and with a little practice. I was doing it on my Gen5 for a whole season before getting auto-blip enabled... and I was doing it on a pre-recalled tranny... like butter...
I am only looking for this on race use only
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki ZX-10R.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Gen 5: kit ecu qs/auto-blip issues Lanister The ZX-10R 8 03-19-2018 10:44 PM
Gen 5: FTecu Auto Blip 2016 ZX-10R Gravesport.com Performance and Tech 5 04-20-2016 11:00 PM
Gen4: Gen3 rims on Gen4, anyone here done it? Joel The ZX-10R 11 06-04-2015 12:57 PM
Gen 4: slipper clutch, to blip or not blip? cooter The ZX-10R 61 08-26-2012 12:50 AM
Gen 4: backfire with flames high revs trottle blip? livharder The ZX-10R 29 05-27-2011 09:49 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome