95 Xr 80r - Kawasaki ZX-10R.net
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 12-27-2005, 05:27 AM Thread Starter
K10
Champion Rider
 
K10's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 424
Posting Frequency
 
95 Xr 80r

Hey guys, I've been fixing up an old Honda XR 80 for my nephew. It had been sitting for quite some time. The biggest problem was the carb was a mess. I cleaned it up and replaced the float (had a hole in it). I finally got it running and I'm having a problem I need some advice on.
When I ride it at slow speeds and low RPM's and open the throttle all the way, it shuts down until I ease up on the throttle. So anytime it's under a load at low RPM, it just bogs down. Do I have the float height wrong? Main jet still dirty? Definitely seems like its not getting gas. I did make a few adjustments to the air feul mixture, no luck.
BTW- it's a 4 stroker
thanks for any ideas
K10 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 12-27-2005, 07:19 AM
GP Rider
 
lavudyar's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: oHIo
Posts: 1,595
Posting Frequency
   
Send a message via Skype™ to lavudyar
Believe it or not, that's a lean issue! Too much air at WO - check the jets again, make certain the carb is clean throughout and double check the fuel lines and filter (for good measure). Also make sure the seals are good from airbox to carb and check for a good seal on the air filter.

Ray D
Never pet a burning dog.
lavudyar is offline  
post #3 of 4 Old 12-27-2005, 02:35 PM Thread Starter
K10
Champion Rider
 
K10's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 424
Posting Frequency
 
Quote:
Originally Posted by lavudyar
Believe it or not, that's a lean issue! Too much air at WO - check the jets again, make certain the carb is clean throughout and double check the fuel lines and filter (for good measure). Also make sure the seals are good from airbox to carb and check for a good seal on the air filter.
Ok man! I'll check all that out! Thank you
K10 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 4 Old 12-27-2005, 06:08 PM
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 269
Posting Frequency
Images: 3
 
When I use to race I had a KX 205 that did kinda the same thing. a friend told me to run a gitar string though all the jets and It fixed it. Mine would run at lo RPM but not wide open and sure enough that fixed it, I never saw anything in the way, but it did the job. Try that if al else falls. Good luck with it man.
ZX_10_R_KAW is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki ZX-10R.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome