05 ZX10 crank no start - Kawasaki ZX-10R.net
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 9 Old 10-26-2008, 09:50 AM Thread Starter
Squid
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 30
Posting Frequency
 
05 ZX10 crank no start

hello all
just bought a wrecked zx10 and i`m having a hard time getting it running. i`m in need of a wiring diagram for it. the bike had some damage to the main harness and the ecu had been stolen. i picked up a used harness and ecu on ebay. i had the bike run for about 15 seconds and have not since been able to get it running again. i`d like to bypass the tip over sensor because i suspect it. i have spark but no injector pulse or fuel pressure. if anybody could offer advise (especially on how to bypass the tip over sensor) or a wiring diagram it would be much appreciated. thanks, cory
corybusa is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 Old 10-26-2008, 10:00 AM
can we ride yet!?!?!?
 
coolgjc's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: in the corn
Posts: 3,522
Posting Frequency
         
https://zx-10r.net/forum/showthread.p...service+manual

check out this thread. you should find what your after
coolgjc is offline  
post #3 of 9 Old 10-26-2008, 10:01 AM Thread Starter
Squid
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 30
Posting Frequency
 
i forgot to ask does any one know if the tip over shuts down the pump and injectors? if not maybe i am barking up the wrong tree? thanks, cory
corybusa is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 9 Old 10-27-2008, 11:53 AM
Squid
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 8
Posting Frequency
 
Quote:
Originally Posted by corybusa View Post
i forgot to ask does any one know if the tip over shuts down the pump and injectors? if not maybe i am barking up the wrong tree? thanks, cory
Tip over sensor definitely shut down the pump. But, if you turn off the kill switch then back on, it should reset the tos.
Since it was wrecked, you need to find the tos and make certain that it is in the proper orientation. Once it's right side up, turn the key on, cycle the kill switch and it should start the fuel pump immediately. Start the engine and enjoy!

Last edited by papa rocket; 10-27-2008 at 11:55 AM.
papa rocket is offline  
post #5 of 9 Old 10-28-2008, 03:28 PM Thread Starter
Squid
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 30
Posting Frequency
 
thanks guys. according to the manual that cooljc pointed out the tip over sensor shuts down fuel and spark so it isn`t the tip over sensor. i think i`m on the right track now just need to find the time to get out to the garage and get at it. i`ll post the results. cory
corybusa is offline  
post #6 of 9 Old 10-28-2008, 09:29 PM
WSB Rider
 
sextaafondo's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Buenos Aires-Argentina
Posts: 742
Posting Frequency
   
Is the FI led blinking?
sextaafondo is offline  
post #7 of 9 Old 10-28-2008, 09:33 PM Thread Starter
Squid
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 30
Posting Frequency
 
no i don`t have a cluster. it was likely stolen by the same jerk who took the battery and ecu. thanks, cory
corybusa is offline  
post #8 of 9 Old 10-29-2008, 06:49 AM
WSB Rider
 
sextaafondo's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Buenos Aires-Argentina
Posts: 742
Posting Frequency
   
Geting a cluster can save you BIG time.

BTW, check the kick stand switch out.
sextaafondo is offline  
post #9 of 9 Old 10-29-2008, 03:20 PM Thread Starter
Squid
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 30
Posting Frequency
 
if i was planning on keeping this bike i would gladly buy a cluster but i just want to get it running so i know the engine is ok before i part the bike out. thanks, cory
corybusa is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki ZX-10R.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Who pays the most insurance on their ZX10 and i'll start..... edgey999 The Out House 125 10-07-2015 12:32 PM
'06 - Crank No Start ? lyketobyke Performance and Tech 6 11-25-2008 09:16 PM
06' zx10 no start robdog Performance and Tech 1 10-10-2008 08:41 PM
05 zx10 no start canadian kawi Performance and Tech 16 01-12-2008 02:45 PM
03 636 Crank bearings.... KIRK_ADAMS ZX-6R & ZX-6RR Archives 3 07-06-2007 11:04 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome