Gen 2: 2006-2007 Thermostat and Dealer Mode help - Kawasaki ZX-10R.net
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 Old 09-04-2018, 06:19 PM Thread Starter
Squid
 
F 18 driver's Avatar
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 25
Posting Frequency
 
Thermostat and Dealer Mode help

Hello everyone,


I'm new to the board and I am looking forward to making new acquaintance… I recently acquired an 2006 zx10R (Gen 2)


Currently I could use more than a little help!


I have read through most of the posts concerning thermostats and I have determined that I need to replace mine.


However, the local dealer doesn't have one in stock and said it would take a couple of weeks (I just don't think he likes me).


Thus, my first question is the thermostat the same size as an automobile?… with or without a jiggle? and what is the proper operating temperature to purchase?


If not, could someone please enlighten me as to the size so I might acquire one quickly.


Further, I have been attempting to put my bike into dealer mode, but I don't seem to have the loose wire as depicted in some of the other posts.


However, I do have an electrical junction where one of the contacts seems to be open I will enclose a picture.


I am specifically referencing the electrical junction as illustrated in the picture with 4 outlets, one of which seems to be opened where a wire could be inserted and then grounded.


All helpful suggestions and any tips or tricks will be greatly appreciated.



Thank you, in advance for your time and consideration.




Yours truly,

F-18
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	20180904_150309.jpg
Views:	12
Size:	118.4 KB
ID:	419707  
F 18 driver is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old 09-05-2018, 09:09 AM
REPOST Enforcement Mod
 
SkyDork's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Wesley Chapel, FL
Posts: 13,489
Posting Frequency
           
Garage
Welcome to the party F-18! Nothing like putting it in afterburner mode on the Gen 2!

First off, the thermostat is may be the same as an automotive one, but probably not. The operating temp of it 136-144 deg F to open. You typically don't buy them based on operating temps. You would have to measure the diameter and length of it to match it with an automotive one to see if it will fit in the housing. I can't point you to something specifically available in your area like that. Kawasaki typically takes 5 days for delivery on OEM parts. Just because the dealer tells you "2 weeks" doesn't mean it will take that long. That's just a standard response they usually give.

Dealer mode has nothing to do with wiring. You don't have to do anything except push a button on the cluster to pull the FI codes. It's detailed in a thread here on how to do that. If you press the button, it will switch to "dealer mode" and show the code. That's an old term used from the older model. You shouldn't be anywhere near that fuse panel and don't need to connect anything to it.

I may not be perfect, but at least I don't ride a Suzuki.

Ridding the Internet of bad grammar, 1 post at a time.
#WordCrimes




SkyDork is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki ZX-10R.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
700hp shelby vs gix 750 , 2012 zx10r in 1k mode, 2012 zx10r in 600 mode whans1980 Pictures and Videos 34 09-12-2013 01:50 PM
Gen 1: Thermostat, brakes and Tires KawiKD Vendors deals 6 03-26-2012 09:02 AM
Gen 1: Running Hot and Overheating. Thermostat Replaced Chris99sleeve Performance and Tech 13 07-31-2011 08:13 PM
Anyone run without a thermostat? ZX10man Performance and Tech 37 04-15-2007 01:06 AM
Sh*tty dealer and good dealer rant zeta xray The ZX-10R 7 05-12-2005 10:22 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome