Gen 2: 2006-2007 noob reinstalling engine, unsure on a couple of plugs - Kawasaki ZX-10R.net
 1Likes
  • 1 Post By SpazOnaZX
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 Old 10-05-2018, 08:29 AM Thread Starter
Squid
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 31
Posting Frequency
 
noob reinstalling engine, unsure on a couple of plugs

G'day,
I removed the engine from my 07 zx10r to get some work done to it (due for 48k service and had some gear issues)... Its been a while since removing the engine and i've forgotten a couple of things. I'm sure this is pretty basic, just dont want to mess anything up.

This plug on the front of the engine, what does it connect to? Airbox? The plug on the other end is grey
And the lead going from the negative terminal circled in red, does that connect to the lower frame ground? (the top frame ground has the 4 yellow and black cables going to it)

Any help would be appreciated, this site is a great resource.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	2018-10-05.jpg
Views:	19
Size:	70.6 KB
ID:	419931   Click image for larger version

Name:	2018-10-051.jpg
Views:	18
Size:	101.4 KB
ID:	419933  
donkey-shlong is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 10-05-2018, 09:31 AM
GP Star
 
SpazOnaZX's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: S.V. Arizona
Posts: 2,779
Posting Frequency
        
The sensor on the front of the head/valve cover is the cam position sensor. The wires should run across the valve cover (to the left) and plug into the appropriate plug on the ignition side of the harness.

The other does indeed look like a ground ; it uses the same bolt as the other grounds shown in your picture. You should be able to visually trace it back to the - battery post, or use a voltmeter to do a continuity test to verify.
Capncalyx likes this.

Attack life... it's going to kill you anyway.

Last edited by SpazOnaZX; 10-05-2018 at 10:08 AM.
SpazOnaZX is offline  
post #3 of 5 Old 10-05-2018, 09:12 PM Thread Starter
Squid
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 31
Posting Frequency
 
Thanks for that SpazOna, but I can't help but think the negative terminal ground goes to the lower frame ground... you can see the lower frame ground point on the last pic in this guys thread: https://www.zx-10r.net/forum/f23/gro...ed-222513.html

If it doesn't, then what does go on that 2nd lower frame ground point?
donkey-shlong is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 5 Old 10-06-2018, 01:51 AM Thread Starter
Squid
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 31
Posting Frequency
 
**the 2nd frame ground point im talking about is actually on the engine, its the "engine ground"
donkey-shlong is offline  
post #5 of 5 Old 10-09-2018, 09:50 AM
GP Star
 
SpazOnaZX's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: S.V. Arizona
Posts: 2,779
Posting Frequency
        
That would do the job as well... I'm pretty sure I bridged those grounds when I did my harness.

Attack life... it's going to kill you anyway.
SpazOnaZX is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki ZX-10R.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Gen 4: Problems reinstalling clutch casey.r.fitz The ZX-10R 2 08-10-2018 08:03 AM
Gen 1: 05 engine part out plus couple extras goingtoscotland Parts, Gear and Accessories 9 06-27-2016 09:06 AM
Couple Pics, Couple ?'s... 7774me Pictures and Videos 3 03-12-2008 10:46 PM
NOob intro and a couple of questions... k20maniac The ZX-10R 28 12-04-2007 11:32 AM
Unsure of bringing Front End Up!! Feimrte The Out House 14 05-12-2006 07:06 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome