Gen 5: 2016- Kit ECU resource thread - Page 4 - Kawasaki ZX-10R.net
 18Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #31 of 47 Old 10-07-2018, 10:14 AM
Street Rider
 
Maniac_ZX10R's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Location: Germany
Posts: 72
Posting Frequency
 
Thanks alot, really fast man :-)
Maniac_ZX10R is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #32 of 47 Old 10-07-2018, 11:06 AM
Street Rider
 
Maniac_ZX10R's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Location: Germany
Posts: 72
Posting Frequency
 
Does anyone know if the mappings on the kit ecu need camshafts? Or does the software come with different options what your build is like?
Maniac_ZX10R is offline  
post #33 of 47 Old 10-08-2018, 02:27 AM
Squid
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 35
Posting Frequency
 
It depends on the mappings you are running. The race camshafts are to be used for extra engine RPM. I think that the stock camshafts lets you can raise the stock rpm with ~400 rpm, and with race more. There is a check in the ECU software that tells if you are running race or stock camshafts, but I do not know exactly what it does. Maybe someone can shed some light?
morpheusro is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #34 of 47 Old 10-08-2018, 02:27 AM
Squid
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 35
Posting Frequency
 
And yes, I was running 1.03v not 1.1, but I upgraded the software.
Thank you!
morpheusro is offline  
post #35 of 47 Old 10-13-2018, 11:09 AM
Street Rider
 
Maniac_ZX10R's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Location: Germany
Posts: 72
Posting Frequency
 
Is the cooling fan completly removed with the kit. If so do they also remove the thermostat? And are there any other parts installed for the thermostat or is it just removed in case they do?

Also what are expiriences without a cooling fan? Is it o kto do that for a trackday rookie? Am i too slow to do that or will the waiting times in the pit lane cause any problems?
Maniac_ZX10R is offline  
post #36 of 47 Old 03-17-2019, 06:30 PM
Street Rider
 
Join Date: Aug 2014
Location: Houston< TX
Posts: 78
Posting Frequency
 
Has anyone had an issue with the 1.1 software and the bike dying while idling? It idles a little weird and even with increasing the idle, it still dies. I never had an issue with the bike dying after revving it in the pit with the 1.0. Now I'm using the 1.1 software, I can't get it to stay on after revving it.
tonyugoh is offline  
post #37 of 47 Old 03-17-2019, 09:18 PM Thread Starter
Champion Rider
 
moto316's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Clearwater, FL
Posts: 293
Posting Frequency
 
Quote:
Originally Posted by tonyugoh View Post
Has anyone had an issue with the 1.1 software and the bike dying while idling? It idles a little weird and even with increasing the idle, it still dies. I never had an issue with the bike dying after revving it in the pit with the 1.0. Now I'm using the 1.1 software, I can't get it to stay on after revving it.
Yup, its the engine braking setting, apparently it's very agressive compared to previous versions. I believe if you set any parameter below 4 or 5 it'll kill the engine if you blip the throttle. I went back to the previous version software for the timebeing until i can get the engine braking dialed in again. I hear alot of people just run 10 (minimal braking) across the board.
moto316 is offline  
post #38 of 47 Old 03-17-2019, 11:05 PM
Street Rider
 
Join Date: Aug 2014
Location: Houston< TX
Posts: 78
Posting Frequency
 
That's exactly what I was just thinking after reading the software changes that come on the 1.1. It's the same thing with the fuel cut times and shift level. The 5 on the 1.0 software felt like there was no engine braking at all, but maybe that changed with the 1.1. I used to run the 1 setting but I'll try it in a higher setting until I get it dialed in.

What about the shift level that's defaulted to 2? I don't really hear the blip when I'm running the 1.1 software like I do with the 1.0. I'm thinking I should increase that level too.
tonyugoh is offline  
post #39 of 47 Old 03-25-2019, 07:15 AM
Squid
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 35
Posting Frequency
 
Quote:
Originally Posted by tonyugoh View Post
Has anyone had an issue with the 1.1 software and the bike dying while idling? It idles a little weird and even with increasing the idle, it still dies. I never had an issue with the bike dying after revving it in the pit with the 1.0. Now I'm using the 1.1 software, I can't get it to stay on after revving it.
I think the weirdness is normal. Are you using any map?

Quote:
Originally Posted by Maniac_ZX10R View Post
Is the cooling fan completly removed with the kit. If so do they also remove the thermostat? And are there any other parts installed for the thermostat or is it just removed in case they do?

Also what are expiriences without a cooling fan? Is it o kto do that for a trackday rookie? Am i too slow to do that or will the waiting times in the pit lane cause any problems?
The cooling fan is off with the kit. No need to remove the thermostat, you can do it if you want, replace it with a race one.
No problems as long as on a hot day you do not let it idle too much, then it will get too hot. So stop it if you do not need the engine running.
Also you can install a race radiator if you really want :)
morpheusro is offline  
post #40 of 47 Old 03-25-2019, 09:39 AM
Track Day Rider
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 174
Posting Frequency
 
Quote:
Originally Posted by morpheusro View Post
I think the weirdness is normal. Are you using any map?



The cooling fan is off with the kit. No need to remove the thermostat, you can do it if you want, replace it with a race one.
No problems as long as on a hot day you do not let it idle too much, then it will get too hot. So stop it if you do not need the engine running.
Also you can install a race radiator if you really want :)
I spoke with the Graves crew last week at thed AFM race a Buttonwillow. The said the weird idle is an issue that needs to be corrected.
As for removing the thermostat - most racers use tape on the radiator to stabilize the water temp with the thermostat removed.

Sent from my SM-G930V using Tapatalk
bbsteinnewyork is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki ZX-10R.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Race kit ECU VS. Flashed ECU gen 5? scotman623 Performance and Tech 23 12-04-2016 07:39 AM
Gen 4: Race kit ECU Settings vs stock ECU abadassbikerlad The ZX-10R 1 03-15-2014 07:27 PM
Wanted: Want to buy: Gen 3 Stock ECU or Kit ECU with Cable Fred-R Wanted: Buy or Trade 3 11-17-2011 06:46 PM
Gen 4: Factory Kit Race Parts :Akrapovic. Kit Harness & ECU Bevan175 Parts, Gear and Accessories 0 06-28-2011 01:58 PM
Need a Kawasaki inside resource!!! HELP!!! kastanbmx01 General Motorcycle Discussions 0 11-11-2009 10:03 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome