Factory defective tire? - Kawasaki ZX-10R.net
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 11 Old 03-04-2015, 04:54 PM Thread Starter
Formerly "bms"
 
BrandonZX10R's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 416
Posting Frequency
  
Factory defective tire?

So I put my Dunlop Q3's on about a week ago and noticed small wobble in the front end cruising between 35-60 mph. I've balanced the tires twice. Deflated and spun the rim around the tire. Checked every thing to make sure its right. It took 40 grams worth of weights to balance it out. The tire had a real heavy spot on one end. I was just wondering if you guys have had a defective tire in the past and caused your bikes handle bars to wobble and if putting a new one on fixed your problem.
BrandonZX10R is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 11 Old 03-04-2015, 05:14 PM
LDH
GP Rider
 
LDH's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 1,558
Posting Frequency
     
I've seen this many times over the years. Almost always with Dunlops, once or twice with a Bridgestone.
LDH is online now  
post #3 of 11 Old 03-04-2015, 08:53 PM
GP Star
 
Teeks's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Green Bay Wi
Posts: 2,823
Posting Frequency
      
i have certainly seen it with cars, not so much with bikes. I am sure it is more than possible though.

Quote:
Originally Posted by -Op- View Post
Unless Scout says dont do it. Then, really, just do it.
Quote:
Originally Posted by or10r View Post
I know its blistering fast but you cant outrun ugly.
Teeks is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 11 Old 03-04-2015, 09:01 PM
GP Star
 
blink.'s Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: North Carolina
Posts: 2,340
Posting Frequency
           
Yes, I had a q3 rear tire split the tread from the left to the right.

There is also a guy in my area that all he sells is defective tires, (he doesn't tell you that) but he sells new front tires for $25 and new rears for $50..not sure how he gets them but I've seen a truck load of them get delivered to him.

blink. is offline  
post #5 of 11 Old 03-04-2015, 09:15 PM
The Pace
 
scout's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: watsonville, ca
Posts: 6,855
Posting Frequency
 
idk, something not right. I gone thru a bunch of q3s and some q2's and no probs.
scout is offline  
post #6 of 11 Old 03-04-2015, 09:25 PM Thread Starter
Formerly "bms"
 
BrandonZX10R's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 416
Posting Frequency
  
Quote:
Originally Posted by blink. View Post
Yes, I had a q3 rear tire split the tread from the left to the right.

There is also a guy in my area that all he sells is defective tires, (he doesn't tell you that) but he sells new front tires for $25 and new rears for $50..not sure how he gets them but I've seen a truck load of them get delivered to him.
You're not talking about Don are you?
BrandonZX10R is offline  
post #7 of 11 Old 03-05-2015, 12:50 AM
GP Star
 
blink.'s Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: North Carolina
Posts: 2,340
Posting Frequency
           
Quote:
Originally Posted by BrandonZX10R View Post
You're not talking about Don are you?
I don't know his real name, only by a nickname everyone calls him it's "push"

blink. is offline  
post #8 of 11 Old 03-05-2015, 06:44 AM Thread Starter
Formerly "bms"
 
BrandonZX10R's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 416
Posting Frequency
  
Quote:
Originally Posted by blink. View Post
I don't know his real name, only by a nickname everyone calls him it's "push"
Hmm must be a few around here like that then.
BrandonZX10R is offline  
post #9 of 11 Old 03-05-2015, 08:36 AM
Squid
 
esir_spd's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 33
Posting Frequency
 
I did not have the same issue as you but I did receive a factory defect Q3. There was a tiny bubble and pin hole in the sidewall.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_2474.JPG
Views:	94
Size:	64.9 KB
ID:	311841   Click image for larger version

Name:	IMG_2473.jpg
Views:	96
Size:	71.3 KB
ID:	311849  
esir_spd is offline  
post #10 of 11 Old 03-16-2015, 02:40 PM
Champion Rider
 
Cyclotron's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 355
Posting Frequency
 
I won't buy any Dunlop motorcycle tires after my last pair. This is on my old 2011 GSXR750. I had less than 1,000 street miles on these tires, no track use. I check my tire pressures every time I ride. The front seemed OK but I got my dealer to give me a refund on the pair and sold me a pair of Pilot Powers.


Cyclotron is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki ZX-10R.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
For Sale: Used Factory Kawasaki Bandit Tire Warmers kawdude636 Parts, Gear and Accessories 25 04-30-2015 12:29 PM
Defective Gen3 Clutch Cable STurner Performance and Tech 4 08-22-2010 05:24 PM
Hotbodies huggers for the '08 are defective.. Older Guy The ZX-10R 21 10-20-2008 06:45 AM
Oil filters defective? Velociraptor The ZX-10R 6 07-22-2008 07:38 PM
front rim defective?? johnnyZX10r The ZX-10R 4 08-17-2004 02:45 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome