What's causing this..? - Kawasaki ZX-10R.net
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 03-17-2017, 03:05 PM Thread Starter
formerly GHOST RIDER
 
SOUN1's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Fresno, Cali.
Posts: 2,109
Posting Frequency
      
What's causing this..?

Its from my track bike: 05 ZX6R symptoms: can't get the clutch cable tight, the bike grabs and release (jerking motion) @ 2nd. gear high rpm( coming out of a corner).. does this in 2nd. gear only..
Normal track riding style.. clutchless shifting ... clutch fibers are new.. if it's transmission issue then the bike is gone...not dealing with engine problem.. Any help is greatly appreciate it!!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	zx6r.jpg
Views:	22
Size:	835.6 KB
ID:	394394  

Never forget who helped you!
Never forgive who fu*ked you.
Doing a trackday is like "SEX", no matter what happens you'll want to hit it again..
SOUN1 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 03-17-2017, 08:28 PM
Track Day Rider
 
dharmon012's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: boston ma
Posts: 213
Posting Frequency
  
Garage
i had a 98 zx6r that would do that, would also clutchless upshift. found i had worn gears and bent shift forks. kind of made it buck in second gear...pretty violently

fixed it with my dad for a couple hundred bucks but it involved dropping the motor and splitting the cases

15 ZX10R
91 Harley Fatboy
04 ZX10R - Burned in front of my eyes
00 R1 - Stolen & Crashed
98 ZX6R - SOLD
dharmon012 is offline  
post #3 of 4 Old 03-18-2017, 09:53 AM
Track Day Rider
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 102
Posting Frequency
 
With regards to your new clutch fibers, did you measure clutch stack height? You did use oem fibers, right?
rcannon is offline  
 
post #4 of 4 Old 03-21-2017, 10:39 AM Thread Starter
formerly GHOST RIDER
 
SOUN1's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Fresno, Cali.
Posts: 2,109
Posting Frequency
      
dharmon012, if that's the case I'm done with it... I'll replace the motor or look for a new bike, such a shame because I got spare parts for it..
rcannon, Yes.. the fiber are OEM.. rode the bike for a couple of track days before having the issue..


If worst comes to worst...I'll take my gen. 1 out to the track...

Never forget who helped you!
Never forgive who fu*ked you.
Doing a trackday is like "SEX", no matter what happens you'll want to hit it again..
SOUN1 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki ZX-10R.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome