Gen 4: 2011-2015 2012 ZX10R high idle HELP!!!!! - Page 2 - Kawasaki ZX-10R.net
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #11 of 13 Old 05-22-2018, 09:42 AM Thread Starter
Squid
 
Join Date: Sep 2015
Location: Hong Kong
Posts: 6
Posting Frequency
 
Hey guys! Weekend didn’t go so well. I was planning to use the tools at my work place but on Friday, right before leaving, he decides to reject my request. I didn’t have tools to work with. So I had to use whatever I have at home. Got to the air box, after which I didn’t have any Allen keys to get the air box out. But I got to look at the throttle body stopper. It was a long thin screw with a stopper nut. Apparently, it not holding the throttle at all. And yet the idle is at 2500-3000 rpm. I really don’t understand what the problem is. The bike runs completely fine cause I test drove it, but at stop signs, the idle is at 3000 and the bike heats up really quick. It’s really annoying me now. I need to get the tools to open everything and figure it out. I hope someone can help me and let me know what could possibly be wrong.
Iridekawa10r is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #12 of 13 Old 05-23-2018, 06:49 PM
Track Day Rider
 
97grnrs's Avatar
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 188
Posting Frequency
 
Garage
Are you looking at the right screw. There's two that look similar on the gen 4, you don't need to take the air box off at all to reach the proper screw. I usually just lift the tank a little bit And reach the lock nut from underneath on left side of bike. Then use allen to turn screw. I think 2.5 or 3mm allen turns it. It's the lower screw not upper

04 1000rr, 05 zx10 rocket...check out some of my work in my albums link.. http://www.zx-10r.net/forum/album.php?albumid=3114
97grnrs is offline  
post #13 of 13 Old 05-23-2018, 08:24 PM Thread Starter
Squid
 
Join Date: Sep 2015
Location: Hong Kong
Posts: 6
Posting Frequency
 
YESSSSSS!!! I was looking at the wrong screw!!!!! I was just tired last time and probably neglected the right one! Either way, IT WORKS FINE NOW, i went last night to have a look again and borrowed all the tools from a friend to get it done!!!!! so fucking glad i got my love back! Rides perfectly fine now! Thanks a lot guys!!!! Thanks @ Skydork again for the great support and @97grnrs for the heads up!!!
Iridekawa10r is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki ZX-10R.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome