Gen 1 engine swap, rpm issue - Kawasaki ZX-10R.net
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 09-25-2017, 03:33 PM Thread Starter
Squid
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 2
Posting Frequency
 
Gen 1 engine swap, rpm issue

Newbie here, looking for help.

I have a 2 seat sandrail that had an old 91 Katana engine it it, but I have repowered it with a 2005 zx10 out of a wrecked bike.

The problem I am having is it wont rev past 11,000, and from what I can find it's supposed to come in at 12,700. I thought maybe it was the ecm, so I found another Gen 1 ecm, plugged it in and it made no difference. It just makes a sort of rhythmic popping/stuttering at 11K.

I have the complete engine harness, tach/meter and think I have everything wired up correctly. Is there possibly some sensor I've overlooked, or is there a chance my tach isn't correct?

I do have it running on a bypass type fuel system, but I have the regulator set at 45 lbs, and it's not dropping off that when it hits 11k.

I'm looking for ideas. Thanks!
zx10rsandrail is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 09-26-2017, 01:35 PM
WSB Rider
 
badassjake's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Atlantic CANADA
Posts: 882
Posting Frequency
 
it can be either over fueling, or under fueling at those rpms........the top end is fueled rich. so if you can adjust the fuel pressure, higher at first and trouble shoot that way to see if the issue is resolvable that way.

2004 ZX10R-few mods here and there......
and even made more Evil by Woolich.
badassjake is offline  
post #3 of 3 Old 09-27-2017, 10:57 AM Thread Starter
Squid
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 2
Posting Frequency
 
I tried that last night, ran the idle fuel pressure from 44 lbs to 58 lbs and revved it and it didn't make any difference. I did notice that when it bangs out at 11k the fuel pressure drops a little.

With the regulator set at 58 at idle, it will drop back to about 45 lbs at 11k and with it set at 44 at idle it will drop to about 38 lbs at 11k. Both setting don't seem to make any difference in max rpm or the way it sounds when it bangs.

Also the way I have it set up is the rh end of the fuel rail is drilled out connected to the regulator, so the rail is seeing actual pressure.

I haven't tried it this time rolling and in gear, but several months ago when I working on it, I did it rolling in gear and it didn't make any difference. Still banged at 11k.

One thing I probably need to look at is the valve clearances. I havent had the cam cover off. Thats next.

Appreciate the input and reply.
zx10rsandrail is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki ZX-10R.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome