Gen 5: 2016 -> Engine Light Issue - Kawasaki ZX-10R.net
 3Likes
  • 2 Post By Victors
  • 1 Post By SkyDork
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 07-11-2017, 08:35 PM Thread Starter
Squid
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 1
Posting Frequency
 
Engine Light Issue

Hi everyone. This is my first post here, so I apologize if this is in the wrong section, or this has been answered before.

I am a new owner of a 2016 zx10r, I put about 700 miles on it so far. I upgraded from my 2008 zx6r, and i love it.

So today, i installed an integrated tail light. While doing this, i removed my battery. When I finished installing the tail light, i put the battery back in, but i may have messed up the connection because i blew a fuse. Easy fix, i installed a new fuse and the bike started no problem.

However, the engine light, as well as the caution light came on. The tail light works fine, and the bike still runs amazing, but everything on the display screen continues to flash.

I did read you can clear this error, but how do i know i dont have a bigger problem? But like i said, the bike runs great.

It might be worth mentioning that a week ago i installed a k and N filter. But that was a week ago and I have had no problems until i was finished with the tail light installation (today).

Well, i hope someone can lead me in the right direction.

Thanks,
Sean
Sean Graham is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 07-11-2017, 09:08 PM
Champion Rider
 
Victors's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Michigan
Posts: 341
Posting Frequency
 
Garage
Quote:
Originally Posted by Sean Graham View Post
Hi everyone. This is my first post here, so I apologize if this is in the wrong section, or this has been answered before.

I am a new owner of a 2016 zx10r, I put about 700 miles on it so far. I upgraded from my 2008 zx6r, and i love it.

So today, i installed an integrated tail light. While doing this, i removed my battery. When I finished installing the tail light, i put the battery back in, but i may have messed up the connection because i blew a fuse. Easy fix, i installed a new fuse and the bike started no problem.

However, the engine light, as well as the caution light came on. The tail light works fine, and the bike still runs amazing, but everything on the display screen continues to flash.

I did read you can clear this error, but how do i know i dont have a bigger problem? But like i said, the bike runs great.

It might be worth mentioning that a week ago i installed a k and N filter. But that was a week ago and I have had no problems until i was finished with the tail light installation (today).

Well, i hope someone can lead me in the right direction.

Thanks,
Sean
Literally no way to know till you pull the code and see what its telling you is wrong
SkyDork and IMSTuner like this.

2013 10R
Victors is offline  
post #3 of 3 Old 07-12-2017, 08:15 AM
REPOST Enforcement Mod
 
SkyDork's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Wesley Chapel, FL (The Dub-C)
Posts: 12,931
Posting Frequency
           
Garage


As Victors so aptly put it, no one can help you until you pull the FI code causing the error. And there's also no way to reset the light until the problem is fixed and the ignition goes through several cycles and it stays fixed for 10 minutes after you let it idle for more than 30 seconds, then ride it more than 25mph for more then 5 minutes. Then turn it off and do it all again 3 times. Woohoo!

And why would you pull the battery out when changing the taillight that plugs and unplugs?
IMSTuner likes this.

I may not be perfect, but at least I don't ride a Suzuki.

Ridding the Internet of bad grammar, 1 post at a time.
#WordCrimes




SkyDork is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki ZX-10R.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome