Gen 4: 2011-2015 Battery drain - Page 2 - Kawasaki ZX-10R.net
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #11 of 16 Old 03-03-2017, 07:21 AM
Champion Rider
 
C3L1CA's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Location: Minnesnowta
Posts: 446
Posting Frequency
 
Here is the process in the manual to check the stator and the regulator/rectifier.

I'd check those before you start throwing money at it.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	test1.JPG
Views:	23
Size:	121.8 KB
ID:	393578   Click image for larger version

Name:	test2.JPG
Views:	25
Size:	134.1 KB
ID:	393586   Click image for larger version

Name:	test3.JPG
Views:	25
Size:	100.1 KB
ID:	393594  
C3L1CA is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #12 of 16 Old 03-04-2017, 10:25 AM Thread Starter
Track Day Rider
 
Join Date: Jul 2013
Location: UK
Posts: 164
Posting Frequency
 
Thanks.

So I'm getting around 60V AC at the alternator terminals going into the reg/rec when revving to 4000 RPM, but I only get something like 0.2V DC coming out of the reg/rec.

This is putting the multi-meter on the BK/W and BK/Y wired terminals.

I would have thought the voltage should be much higher coming from the reg/rec.

Are these the correct terminals to measure from, and what should I be seeing from a healthy reg/rec?
10Arghh is offline  
post #13 of 16 Old 03-04-2017, 12:01 PM
Street Rider
 
Join Date: Mar 2016
Posts: 67
Posting Frequency
 
Quote:
Originally Posted by 10Arghh View Post
Thanks.

So I'm getting around 60V AC at the alternator terminals going into the reg/rec when revving to 4000 RPM, but I only get something like 0.2V DC coming out of the reg/rec.

This is putting the multi-meter on the BK/W and BK/Y wired terminals.

I would have thought the voltage should be much higher coming from the reg/rec.

Are these the correct terminals to measure from, and what should I be seeing from a healthy reg/rec?
Did you check the resistance as for the manual?
Simon0721 is offline  
 
post #14 of 16 Old 03-04-2017, 02:33 PM Thread Starter
Track Day Rider
 
Join Date: Jul 2013
Location: UK
Posts: 164
Posting Frequency
 
Quote:
Originally Posted by Simon0721 View Post
Did you check the resistance as for the manual?
I just went by this...

Quote:
If the output voltage shows the value in the table, the alternator operates properly. The regulator / rectifier is damaged.
Also, the multimeter didn't have a 1k Ohm range as far as I could tell.
10Arghh is offline  
post #15 of 16 Old 03-05-2017, 03:29 AM
Street Rider
 
Join Date: Mar 2016
Posts: 67
Posting Frequency
 
Quote:
Originally Posted by 10Arghh View Post
I just went by this...



Also, the multimeter didn't have a 1k Ohm range as far as I could tell.
Almost sure the regulator is bad. With a resistance test you could be 100% sure, since a new regulator costs around 250$.
Simon0721 is offline  
post #16 of 16 Old 03-13-2017, 08:13 PM Thread Starter
Track Day Rider
 
Join Date: Jul 2013
Location: UK
Posts: 164
Posting Frequency
 
Problem solved.

New reg/rec, new battery and the bike feels like it has gained some BHP, plus no more rich running.

Seems the power problems may have caused a weak spark, resulting in unburnt fuel.

Gonna change oil and plugs soon.
10Arghh is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Tags
battery, battery replacement

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki ZX-10R.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome