Gen 4: 2011-2015 Dropping Power/Cylinder Issue with PC V - Kawasaki ZX-10R.net
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 67 Old 07-11-2013, 05:26 AM Thread Starter
GP Star
 
ZX10RArcher's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Sometimes AZ, Sometimes MN
Posts: 2,749
Posting Frequency
   
Dropping Power/Cylinder Issue with PC V

This is a thread in an attempt to curb all the double posting as well as provide a centralized solution for individuals to find what they need to do to correct the issue...

So you are riding your 4th Gen and feel a cylinder drop out while riding and your inline 4 now feels and sounds like you're riding a twin. This is happening irregardles of what you were doing and how long you have been riding. The problem seems to come and go, uncommanded.

What's wrong?
-There is an issue in the firmware versions that is causing one of the cylinders to drop off and basically stop functioning.

How to fix?
The only two verified ways to stop the issue, is upgrade your Dynojet firmware to either the 1.6.10 or 1.9.2 versions. If you have a Secondary Fuel Module (SFM) this will need to be updated as well.

Where can you get the firmware versions?

You can get the latest official release from Dynojet:
http://www.powercommander.com/powerc...x?ProdType=PCV

These versions are hosted separately. Testing results are in bold. (Updated 27JUL13)
1.6.10 --> https://dl.dropboxusercontent.com/u/...0V0.1.6.10.zip Confirmed to work
1.9.0 --> https://dl.dropboxusercontent.com/u/...o_V0.1.9.0.zip Issue still potentially exists with this version, use 1.9.2 instead!
1.9.2 --> https://dl.dropboxusercontent.com/u/...o_V0.1.9.2.zip Confirmed to work
1.10.4 --> https://dl.dropboxusercontent.com/u/..._v0.1.10.4.zip Untested as of 27JUL13
1.10.6 --> https://dl.dropboxusercontent.com/u/...1.10.6.pvu.zip Untestested as of 14JAN14
1.10.6.4 --> http://www.powercommander.com/downlo...5_v1.0.6.4.zip

Last edited by ZX10RArcher; 09-02-2014 at 11:26 AM.
ZX10RArcher is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 67 Old 07-11-2013, 07:57 AM
REPOST Enforcement Mod
 
SkyDork's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Wesley Chapel, FL (The Dub-C)
Posts: 13,018
Posting Frequency
           
Garage
Good info.

I might add that the latest firmware versions are also available for download on DynoJet's website.

I may not be perfect, but at least I don't ride a Suzuki.

Ridding the Internet of bad grammar, 1 post at a time.
#WordCrimes




SkyDork is offline  
post #3 of 67 Old 07-21-2013, 06:43 AM
Track Day Rider
 
bidwell426's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: SC
Posts: 146
Posting Frequency
 
I really appreciate this info, just ran into this problem yesterday with a newly installed PCV/Autotune. Downloaded and installed 1.6.10 for an upcoming track weekend. No time for longer street ride to test but from reading the original thread I feel pretty confident it will work fine.

UPDATE: older firmware worked perfectly, this site is awesome!

Last edited by bidwell426; 08-07-2013 at 07:18 PM.
bidwell426 is offline  
 
post #4 of 67 Old 07-27-2013, 06:01 PM
Squid
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 31
Posting Frequency
 
these links no longer work. Will the latest firmware update from this year work?
jmhamilton68 is offline  
post #5 of 67 Old 07-27-2013, 06:23 PM Thread Starter
GP Star
 
ZX10RArcher's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Sometimes AZ, Sometimes MN
Posts: 2,749
Posting Frequency
   
Let me look into the links... they should work.

One moment
ZX10RArcher is offline  
post #6 of 67 Old 07-27-2013, 06:26 PM Thread Starter
GP Star
 
ZX10RArcher's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Sometimes AZ, Sometimes MN
Posts: 2,749
Posting Frequency
   
Links should be up now.

Side note, new firmware up. Version 0.1.10.4 (no change log).

http://www.powercommander.com/downlo..._v0.1.10.4.zip


:::EDITED ORIGINAL POST:::
-Added Dynojet's site with the latest firmware version
-Uploaded and linked latest firmware to Dropbox. Linked it in the original thread.

Last edited by ZX10RArcher; 07-27-2013 at 06:32 PM.
ZX10RArcher is offline  
post #7 of 67 Old 07-27-2013, 07:11 PM
Squid
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 31
Posting Frequency
 
Thanks!
jmhamilton68 is offline  
post #8 of 67 Old 07-27-2013, 07:43 PM Thread Starter
GP Star
 
ZX10RArcher's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Sometimes AZ, Sometimes MN
Posts: 2,749
Posting Frequency
   
Quote:
Originally Posted by jmhamilton68 View Post
Thanks!
De nada
ZX10RArcher is offline  
post #9 of 67 Old 09-20-2013, 09:17 PM
Squid
 
irishslim69's Avatar
 
Join Date: May 2013
Posts: 19
Posting Frequency
 
Oro Valley huh? I'm in Globe.
I'm running version 1.6.10 on mine and yes it has resolved engine cut-out kinda.
Instead of it cutting a cylinder constantly for a brief period of time, I get intermittent cut-outs only in 1st at or around 2500RPM.

Track day coming up next weekend and I'm still trying to get it all right.
Any tips/tricks/help?
irishslim69 is offline  
post #10 of 67 Old 09-20-2013, 09:53 PM
Zr1
Champion Rider
 
Zr1's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Houston
Posts: 288
Posting Frequency
 
Great post, wish I would have found this before dropping my bike off and getting charged $$$$!! Completely my fault though for not searching. Great post zx10rarcher

CMRA #713
Zr1 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki ZX-10R.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome